top icon
Κόσμος

Τίτλοι τέλους για την BMW i3

Σχεδόν εννέα χρονιά μετά την έναρξη των πωλήσεών της, η ηλεκτρική BMW i3 παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια παραδίδοντας έμμεσα τη σκυτάλη σε δύο νέα EV.

H BMW i3 αποτελεί ένα μοντέλο τομή για τη γερμανική εταιρεία καθώς με αυτό οι Βαυαροί εισήλθαν για πρώτη φορά στα «χωράφια» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μια πρόταση που συνδύαζε εν έτει 2013 ένα πλήθος καινοτομιών.

Σήμερα, εννέα χρονιά μετά το εμπορικό της λανσάρισμα, η BMW i3 παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, με την παραγωγή της στη Λειψία να ολοκληρώνεται καταμεσής του προσεχούς καλοκαιριού, όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar με σχετική της ανάρτηση.

BMW i3

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η «επόμενη μέρα» του γερμανικού EV δεν είναι συνυφασμένη με την πρεμιέρα ενός άμεσου αντικαταστάτη αλλά με την έμμεση… αντικατάστασή του στην προϊοντική γκάμα του BMW Group από τη νέα iX1 και την επόμενη γενιά του MINI Electric.

Η νέα iX1 αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος, ενώ το νέο MINI Electric, που αισίως περνά στον δεύτερο κύκλο ζωής του, το 2023.

«Οι σημερινοί πελάτες που θέλουν ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης τέλεια προσαρμοσμένο για οδήγηση στην πόλη ή ένα συμπαγές αλλά ευρύχωρο όχημα για δραστήριο τρόπο ζωής, θα εξυπηρετηθούν από το Mini Electric ή το επερχόμενο BMW iX1», δήλωσε μη κατονομαζόμενο στέλεχος της BMW στο βρετανικό Autocar.

BMW i3

Μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο η παραγωγή της BMW i3 είχε φτάσει τις 200.000 μονάδες, ενώ με βαση τις έως τώρα εκτιμήσεις, μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, όταν το γερμανικό EV θα αποσυρθεί από την παραγωγή, οι συνολικές πωλήσεις του θα έχουν ξεπεράσει τις 250.000 μονάδες.

Στην αρχή της καριέρας του, το πισωκίνητο EV της BMW ήταν διαθέσιμο σε συνδυασμό με έναν range extender 2κύλινδρο κινητήρα 0,65 λίτρων, σε συνδυασμό με μπαταρία 22 kWh. Το 2017 η χωρητικότητα της μπαταρίας αυξήθηκε στις 33 kWh, ενώ την ίδια χρονιά την πρεμιέρα της πραγματοποίησε η έκδοση i3 S με ισχύ οριακά μεγαλύτερη των 180 ίππων. Το 2018, η i3 άρχισε να διατίθεται με ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία 42,2 kWh, με τις εκδόσεις REx να λάμπουν δια της απουσίας τους.

BMW i3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ