top icon
Κόσμος

To ηλεκτρικό Renault 4 κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου

Η γαλλική εταιρεία αναβιώνει το Renault 4 με τη μορφή ενός ηλεκτρικού off-roader που θα παρουσιαστεί υπό τη μορφή πρωτοτύπου στο Παρίσι σε δύο εβδομάδες.

«Τριάντα χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του, η Renault θα αδράξει την ευκαιρία στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού για να αποκαλύψει τη νέα εκδοχή του διεθνούς φήμης και αναγνωρισμένου Renault 4. Η ομάδα των σχεδιαστών που εργάζεται υπό τον Gilles Vidal, Αντιπρόεδρο Σχεδίασης της Renault, έχει δώσει μια μοντέρνα πινελιά σε ένα εμβληματικό μοντέλο που άφησε το στίγμα του στις δεκαετίες του ‘60, του ’70 και του ’80. Το πρωτότυπο θα έχει επίσης απήχηση στις νεότερες γενιές γιορτάζοντας την 25η επέτειο του 4L Trophy».

Με αυτή την ανακοίνωση η Renault επιβεβαιώνει σήμερα την πρόθεσή της να αναβιώσει το «4», με τη μορφή ενός «ψηλωμένου», τετρακίνητου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό roofbox που απεικονίζεται σήμερα στην teaer φωτογραφία του πρωτοτύπου, αλλά και η μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης, που παραπέμπουν στο 4L Trophy, δεν αναμένεται να υιοθετηθούν από το μοντέλο παραγωγής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Όπως και με το ηλεκτρικό Renault 5, θα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα CMF-BEV, επωφελούμενη από τη νέα τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων που βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη.

Η ηλεκτρική «υλοποίηση» του σύγχρονου R4, μαζί με το R5, αποτελεί μέρος του σχεδίου της Renault να πουλά στην Ευρώπη έως το 2030 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ποσοστό που θα φτάνει το 90% των συνολικών της πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η Renault θα λανσάρει τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, με άλλα δύο EV να αναμένεται να ανακοινωθούν τον επόμενο χρόνο.

Renault 4 Electric

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ