top icon
Κόσμος

To Mobilize Limo είναι ένα Renault που δεν μπορείς να αγοράσεις

Το νέο Mobilize Limo είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο που προορίζεται για στόλους οχημάτων, ιδιωτική ενοικίαση ή χρήση ως ταξί και φέρει την υπογραφή της Renault.

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Mobiize Limo αποτελεί ένα ακόμα «δείγμα γραφής» των εξελίξεων στον τομέα της σύγχρονης κινητικότητας. Και δη στο μοντέλο χρήσης και ιδιοκτησίας των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Επί της ουσίας, το Mobilize Limo που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Μονάχου 2021 είναι σχεδιασμένο ειδικά για χρήση ως ταξί, για ιδιωτική ενοικίαση και χρήση σε εταιρικούς στόλους – και για το λόγο αυτό είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν «all-inclusive» πακέτα κινητικότητας.

Mobilize Limo

Το Mobilize Limo αποτελεί προϊόν της κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε από την Renault Group και την Jiangling Motors Group Co., Ltd το 2018 και «αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην ηλεκτρονική κινητικότητα που είχε το Groupe Renault για περισσότερα από 10 χρόνια».

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο αυτό μοντέλο θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Renault στο Μόναχο στο πλαίσιο μιας ειδικής ημέρας αφιερωμένης στην Mobilize στις 8 Σεπτεμβρίου. Από το 2022, ένας στόλος 40 αντιτύπων του Mobilize Limo θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να «επικυρωθούν οι υπηρεσίες που θα προσφέρει».

Το Mobilize Limo έχει μήκος 4,67 μ., πλάτος 1,83 μ. και ύψος 1,47 μ., γεγονός που το καθιστά σε μέγεθος κοντά στα παραδοσιακά οχήματα της μεσαίας κατηγορίας. Το μοντέλο θα διατίθεται στην αγορά σε μεταλλικό μαύρο, μεταλλικό γκρι και λευκό χρώμα. Το Mobilize Limo διαθέτει επίσης διακριτικά χαρακτηριστικά, όπως χωνευτές χειρολαβές θυρών που αναδύονται όταν ξεκλειδώνει το όχημα, προβολείς LED με εξελιγμένο φωτισμό, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, που τελειώνουν εξωτερικά με τα λογότυπα Mobilize και το σήμα Mobilize Limo πίσω από τους εξωτερικούς καθρέφτες.

Mobilize Limo

Στο εσωτερικό, τα πάνελ των θυρών διαθέτουν μια εκλεπτυσμένη λωρίδα φωτισμού με ένθετα από ψεύτικο μέταλλο, ενώ επτά επιλογές φωτισμού περιβάλλοντος ενισχύουν τη διάθεση. Το ταμπλό διαθέτει διακοσμητικά ένθετα από ανθρακονήματα, με ένα ψηφιακό περιβάλλον εργασίας που εκτείνεται σε όλο το επάνω τμήμα του ταμπλό. Μια οθόνη 10,25 ιντσών χρησιμοποιείται για τον πίνακα οργάνων, ενώ μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό για τα χειριστήρια πολυμέσων και πλοήγησης.

Πάνω από όλα, ο σχεδιασμός του Mobilize Limo επικεντρώνεται στις υπηρεσίες και τις χρήσεις, αφού στόχος ήταν να προσφέρει στους οδηγούς και τους επιβάτες όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση και πρακτικότητα. Το κάθισμα του οδηγού της Limo διαθέτει οκτώ ηλεκτρικές ρυθμίσεις (τέσσερις στην πλευρά του συνοδηγού), ενώ η κολόνα του τιμονιού μπορεί επίσης να ρυθμιστεί τόσο σε ύψος όσο και σε βάθος, ώστε οι οδηγοί να έχουν την ιδανική θέση καθίσματος ανεξάρτητα από τον σωματότυπό τους. Μεταξύ των δύο μπροστινών καθισμάτων βρίσκεται επίσης ένας αποθηκευτικός χώρος, ενώ σε ορισμένες αγορές θα διατίθεται ένα χειμερινό πακέτο που περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι.

Mobilize Limo

Το μεταξόνιο των 2,75 μέτρων σημαίνει ότι το Mobilize Limo προσφέρει άνεση για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων με 288 χιλιοστά χώρο για τα γόνατα και επίπεδο δάπεδο, με πρόσβαση μέσω των πλατιών πίσω θυρών που ανοίγουν εύκολα και παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να χωρέσει άνετα τρεις ενήλικες επιβάτες. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να συνδέσουν το smartphone ή το tablet τους σε μία από τις δύο θύρες USB που βρίσκονται στο πίσω μέρος και έχουν επίσης εύκολη πρόσβαση στα κουμπιά ελέγχου της έντασης του ήχου που βρίσκονται στο πίσω μέρος, καθώς και στους ρυθμιζόμενους αεραγωγούς και τα φώτα ανάγνωσης. Ο χώρος αποσκευών του Mobilize Limo διαθέτει χωρητικότητα φόρτωσης 411 λίτρων, ιδανική για μεγάλες βαλίτσες. Ένας προσωρινός εφεδρικός τροχός στεγάζεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών.

Mobilize Limo

Το Mobilize Limo διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, που αποδίδει 220 Nm ροπής, παρέχοντας άμεση επιτάχυνση σε όλες τις συνθήκες. Η Limo κινείται ομαλά σε αστικούς και ημιαγροτικούς δρόμους, με χρόνο 0-100 χλμ/ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ρυθμισμένη στα 140 χλμ/ώρα. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών τρόπων οδήγησης (Eco, Normal, Sport).

Το Mobilize Limo χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 60 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Επίσης, είναι συμβατό με τους πιο συνηθισμένους τύπους συστημάτων φόρτισης AC και DC, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί σε όλους τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης και τις οικιακές διατάξεις wallbox. Μπορεί επίσης να επαναφορτιστεί σε μια κανονική πρίζα. Με τη γρήγορη φόρτιση, η μπαταρία μπορεί να συμπληρώσει περίπου 240 χλμ. σε 40 λεπτά.

Mobilize Limo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mobilize Limo
  • Mobilize Limo
  • Mobilize Limo
  • Mobilize Limo
  • Mobilize Limo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ