top icon
Κόσμος

Πρώτη γεύση από το νέο ηλεκτρικό MINI Countryman

Το ηλεκτρικό ταξίδι της MINI συνεχίζεται με την επίσημη πρεμιέρα μέσα στο 2023 του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Countryman.

Η ΜΙΝΙ μας δίνει σήμερα μια πρώτη, επίσημη γεύση από το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Countryman, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως μέσα στο τρέχον έτος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εταιρεία – ή πιο σωστά, η BMW, στη σκέπη της οποίας υπάγεται εδώ και πολλά χρόνια η MINI – το ηλεκτρικό Countryman θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της τελευταίας το οποίο θα παράγεται στη Γερμανία. Και συγκεκριμένα, στη μονάδα της Λειψίας, μαζί με τις BMW Σειρά 1, Σειρά 2 Gran Coupe και Σειρά 2 Active Tourer.

MINI Countryman

Δυστυχώς, η MINI δεν δημοσιεύει τεχνικές πληροφορίες για το ηλεκτρικό Countryman. Ωστόσο, σίγουρο είναι ότι θα μοιράζεται την πλατφόρμα και το ήδη γνωστό σύστημα μετάδοσης κίνησης με την ηλεκτρική BMW iX1. Αυτό σημαίνει ότι την κίνηση θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 230 kW και ροπή που θα προσεγγίζει τα 500 Nm.

Την ίδια στιγμή, μια μπαταρία με χωρητικότητα πέριξ των 65 KWh θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια που θα εξασφαλίζει αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση πάνω από 430 χλμ.

MINI Countryman

Η παραγωγή του ηλεκτρικού MINI Countryman στη Λειψία

Προκειμένου να διασφαλιστεί η παραγωγή του νέου Countryman στη Λειψία, το εργοστάσιο αναβαθμίζεται μετά από μια σημαντική επένδυση ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής και πρόσθετων περιοχών παραγωγής ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Μέχρι το 2024, η BMW αναμένει να προσλάβει περίπου 1.000 νέους υπαλλήλους στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων, οι οποίοι θα ενταχθούν στο σημερινό εργατικό δυναμικό των περίπου 5.600 εργαζομένων. Σήμερα, το εργοστάσιο της Λειψίας κατασκευάζει περίπου 1.000 αυτοκίνητα κάθε μέρα, τιμή που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

MINI Countryman

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Countryman
  • MINI Countryman
  • MINI Countryman
  • MINI Countryman
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ