top icon
Κόσμος

Το νέο Peugeot E-3008 με 8 χρόνια εγγύηση και Chat GPT

Στην ημερίδα E-Lion Day η Peugeot παρουσίασε τα άμεσα πλάνα που εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και παράλληλα ανακοίνωσε ότι προσφέρει μέσω του Allure Care χρόνια εγγύησης και Chat GPT στο νέο ηλεκτρικό E-3008.

Η Peugeot ξεκίνησε τη νέα χρονιά με την εκδήλωση E-Lion Day, η οποία είναι η δεύτερη στη σειρά, καθώς είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι. Η εκδήλωση του 2024 έγινε με την παρουσία της Linda Jackson, CEO της Peugeot, εστιάζοντας στα άμεσα νέα πλάνα της γαλλικής φίρμας, που εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, αλλά και το κέρδος του πελάτη.

Από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που έγιναν είναι αυτή της επέκτασης της εγγύησης του νέου ηλεκτρικού Peugeot E-3008. Αυτή πλέον φτάνει, μέσω του προγράμματος «Peugeot Allure Care», τα 8 χρόνια ή τα 160.000 χιλιόμετρα. Είναι ξεκάθαρη η εμπιστοσύνη που δείχνει η Peugeot στα προϊόντα της και αυτό θέλει να το περάσει στους πελάτες της.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε το Peugeot E-3008

Η εγγύηση αφορά πέρα από το όχημα, τον ηλεκτροκινητήρα, τη μπαταρία, το ηλεκτρικό κύκλωμα και φυσικά τα μηχανικά μέρη. Η κάλυψη αυτή αφορά όλους τους νέους πελάτες, αλλά και αυτούς που έχουν κάνει ήδη την παραγγελία τους.

Peugeot

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι, αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνολογία ChatGPT είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των επιβατικών και επαγγελματικών μοντέλων της Peugeot, αρχικά σε πέντε αγορές που θα λειτουργήσουν πιλοτικά, ενώ αργότερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα είναι ευρύτερη η διάθεσή του.

Ο ψηφιακός βοηθός «OK Peugeot» όταν ενεργοποιηθεί, το GhatGPT μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις του κατόχου μοντέλου της γαλλικής φίρμας. Εστιάζει σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα να προτείνει αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε σε μια πόλη, να τα παρουσιάσει και να σας οδηγήσει εκεί σε συντονισμό με το σύστημα πλοήγησης, αλλά μπορεί επίσης να ζωντανέψει το ταξίδι σας αλληλεπιδρώντας με τους επιβάτες, δίνοντας ελεύθερο πεδίο στη δημιουργικότητά σας.

Δείτε επίσης: Το νέο Peugeot E-3008

Επίσης ο Όμιλος Stellantis αναπτύσσει μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας που βασίζεται στα «4R»: Remanufacture, Repair, Reuse, and Recycle  (Ανακατασκευή, Επισκευή, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση). Η Peugeot αποτελεί μέρος αυτής της προσέγγισης, έχοντας ως στόχο να χρησιμοποιεί λιγότερα και πιο βιώσιμα υλικά και παράλληλα να αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.

Για να διασφαλίσει την ανακύκλωση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους στην Ευρώπη, η Stellantis δημιούργησε τη Sustainera Valorauto, μια κοινοπραξία με την Galloo, έναν ευρωπαϊκό ηγέτη στην ανακύκλωση. Η Sustainera Valorauto προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, μεταξύ των οποίων η συλλογή και αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, η ανάκτηση, ανακατασκευή και εμπορία βιώσιμων εξαρτημάτων και η ανακύκλωση των υλικών.

Μια άλλη κοινοπραξία ειδικά αφιερωμένη στην ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχει συναφθεί από τη Stellantis με την Orano, έναν παγκόσμιο επίσης ηγέτη στην ανακύκλωση. Θα χρησιμοποιήσει την καινοτόμο τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Orano που επιτρέπει σημαντικό ποσοστό ανάκτησης υλικών από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Για να μην ξεχνάμε, η επισκευή μπαταριών σε εσωτερικό εργαστήριο της Stellantis αφιερωμένο σε αυτή τη δραστηριότητα αποτελεί μέρος των συγκεκριμένων δράσεων της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια.

Peugeot

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ