top icon
Κόσμος

Το νέο Polestar 5 είναι ο αντίπαλος της Porsche Taycan

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed, η Polestar θα παρουσιάσει για πρώτη φορά «ζωντανά» το νέο Polestar 5 που φιλοδοξεί να στριμώξει την Porsche Taycan στον καναβάτσο των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων.

Τι εστί Polestar 5; Πρώτα και κύρια, τη μετουσίωση σε μοντέλο μαζικής παραγωγής του πρωτοτύπου Precept, το οποίο η Σουηδική εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το 2020. Από εκεί και πέρα, όπως μαρτυρούν οι πρώτες φωτογραφίες που η Polestar έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την επικείμενη, πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο φετινό Goodwood Festival of Speed, το νέο «5» δεν είναι παρά ένα 5θυρο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο, με κουπέ για την περίσταση χαρακτρηιστικά σε επίπεδο σχεδιασμού, που θα κινείται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτρικών κινητήρων.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τον έμμεσο αντίπαλο της Porsche Taycan, ενώ με δεδομένες τις παραπλήσιες διαστάσεις του και την σχεδιαστική «τεχνοτροπία» που υιοθετούν οι εξωτερικές του επιφάνειες, για έναν ακόμα δυνατό παίχτη απέναντι στη Mercedes EQS.

Polestar 5

Το Polestar 5 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της ανεξάρτητης πλέον εταιρείας που εξελίχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο – καθώς και το πρώτο που αναπτύχτηκε από την Polestar για την… Polestar, αντί να προέρχεται από ένα μοντέλο με τα σήματα της ομογάλακτης Volvo.

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πατά το νέο Polester 5 θα είναι αλουμινένιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δημιουργοί του υπόσχονται από τώρα ότι το νέο «5», το οποίο δεν αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα πριν από το 2024, θα εξασφαλίζει «στρεπτική ακαμψία αντίστοιχη με εκείνη των supercars».

Η Polestar δεν προσδιορίζει ακόμη τις λεπτομέρειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης και της μπαταρίας του Polestar 5 – οι δοκιμές πρωτοτύπων του οποίου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Αρκτικό Κύκλο. Ωστόσο, τα επίπεδα απόδοσης αναμένεται να είναι υψηλά και στις δύο περιπτώσεις δεδομένης της θέσης του μοντέλου στην αγορά.

Polestar 5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Polestar 5
  • Polestar 5
  • Polestar 5
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ