top icon
Κόσμος

To νέο VW Touareg βάζει τα καλά του

Το VW Touareg ανανεώνεται και ρίχνεται ξανά στην αρένα των μεγάλων SUV πολυτελείας με περισσότερες τεχνολογίες και εξηλεκτρισμένο προφίλ.

Το σημερινό VW Touareg παρουσιάστηκε πριν από πέντε περίπου χρόνια ως το κορυφαίο μοντέλο της μητρικής εταιρείας του VW Group μετά την δίκαιη… απομάκρυνση του Phaeton. Και ενώ όλοι σχεδόν θα περίμεναν την αποκάλυψη μιας εντελώς νέας γενιάς, επί της ουσίας εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ανανεωμένη εκδοχή του πολυτελούς SUV ενισχυμένη για την περίσταση σε θέματα που άπτονται του σχεδιασμού, της τεχνολογίας και του εξηλεκτρισμού.

Το ξαδελφάκι των Porsche Cayenne και Audi Q7 που θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Μάιο εξακολουθεί να «πατά» στην πλατφόρμα MLB της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων ενώ θα συνεχίζει να παράγεται στο πρώην εργοστάσιο της Tatra το οποίο λειτουργεί η VW στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

VW Touareg

Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο SUV της VW υιοθετεί μια σειρά από επιλεκτικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαφρώς ανανεωμένου εμπρόσθιου προφυλακτήρα και διαφορετικών φωτιστικών σωμάτων υψηλής ευκρίνειας matrix με 38.400 για την περίσταση LED. Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα που είδαμε σε άλλα μοντέλα της VW, το Touareg του 2023 κοσμείται επίσης από μια LED λωρίδα στην κορυφή της μάσκας σε όλα τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού – που είναι τα Elegance και R-Line και το μοντέλο R eHybrid.

Περαιτέρω αλλαγές περιλαμβάνουν φωτισμό εισόδου στο όχημα ο οποίος εκπέμπεται από τους εξωτερικούς καθρέπτες, επανασχεδιασμένα γραφικά στα πίσω φώτα πλήρους πλάτους και, για πρώτη φορά σε μοντέλα της VW στην Ευρώπη, φωτιζόμενο λογότυπο στην πίσω πόρτα. Το όλο πακέτο συμπληρώνεται από νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου με διάμετρο που φτάνει τις 21 ίντσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις του αυτοκινήτου παραμένουν ίδιες με πριν, με το μήκος, το πλάτος και το ύψος να είναι αντίστοιχα 4.878, 1.984 και 1.717 χλστ.

VW Touareg

Το εσωτερικό του νέου VW Touareg

Στο εσωτερικό, η VW εξασφάλισε για λογαριασμό του Touareg μια καμπίνα με πιο μαλακά στην αφή πλαστικά. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνει επίσης ένα το νέο Innovision Cockpit, το οποίο συνθέτει μια οθόνη 15 ιντσών. Διαθέσιμη πλέον είναι τόσο η ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, όσο και τα δεδομένα χαρτών υψηλής ανάλυσης.

Όπως και πριν, στο εσωτερικό του νέου Touareg υπάρχουν θέσεις για έως και πέντε επιβάτες, με τα μοντέλα βενζίνης και ντίζελ να προσφέρουν έναν χώρο αποσκευών με χωρητικότητα έως και 810 λίτρα – στα plug-in υβριδικά μοντέλα ο διαθέσιμος χώρος δεν υπερβαίνει τα 610 λίτρα εξαιτίας της παρουσίας της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ.

VW Touareg

VW Touareg: Μηχανικά και άλλα

Το ανανεωμένο VW Touareg θα διατίθεται στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης με τα τρία συστήματα μετάδοσης κίνησης – όλα με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση 4Motion με πολύδισκο συμπλέκτη, όπως και στο παρελθόν.

Η αφετηρία της γκάμας θα είναι ένας βενζινοκινητήρας V6 της οικογένειας TSI, ο οποίος θα είναι 3λιτρος και θα αποδίδει περί τους 340 ίππους. Η παραδοσιακά best-selling εκδοχή της οικογένειας Touareg, η V6 TDI συνεχίζει να προσφέρει δύο διαφορετικές εκδοχές ως προς την απόδοση, αυτή τη φορά με 228 και 282 ίππους.

VW Touareg

Το Touareg e-Hybrid διατηρεί το ίδιο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του παρελθόντος, με υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, που αποδίδει συνδυαστικά 375 ίππους. Το R eHybrid χρησιμοποιεί παρόμοια plug-in υβριδική διάταξη, αλλά με μια πιο ισχυρή έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου V6 και του ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 456 ίππους.

Και τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,3 kWh. Προς ώρας η VW δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία αναφορικά με την ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρει ο εν λόγω συσσωρευτής ενέργειας.

VW Touareg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Touareg
  • VW Touareg
  • VW Touareg
  • VW Touareg
  • VW Touareg
  • VW Touareg
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ