top icon
Κόσμος

Το νέο ηλεκτρικό Renault Megane E-TECH Electric παίρνει σάρκα και οστά

Το νέο Renault Megane E-TECH Electric – η αλλιώς το νέο Renault MeganE – θα παρουσιαστεί στα τέλη περίπου του 2021, θα βασίζεται στο πρωτότυπο eVision Concept και θα είναι ηλεκτρικό, με απόδοση 217 ίππων.

To νέο Renault Megane E-TECH Electric βασίζεται στο πρωτότυπο Megane eVision που παρουσιάστηκε διαδικτυακά στα πλαίσια της εκδήλωσης eWays της γαλλικής εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Επί της ουσίας, τόσο το πρωτότυπο, όσο και η έκδοση παραγωγής έρχονται να συνθέσουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από αυτοκίνητα πόλης, SUV και χάτσμπακ μοντέλα – ακόμη και από οχήματα της κουπέ κατηγορίας

Με το Megane eVision να έχει ήδη συνθέσει μια πρώτης τάξεως προεπισκόπηση της μελλοντικής οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault, σήμερα το γαλλικό εργοστάσιο ανοίγει ακόμα περισσότερο τα χαρτιά του αποκαλύπτοντας τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες του μοντέλου προ-παραγωγής που τελικά θα πάρει το δρόμο για την… κανονική γραμμή παραγωγής της μάρκας στα τέλη περίπου του 2021.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Renault, αυτή τη στιγμή οι τελικές σχεδιαστικές επιλογές θα καθοριστούν αμέσως μετά τις πρώτες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιους δρόμους από το προσεχές καλοκαίρι με την αρωγή 30 στο σύνολο οχημάτων προ-παραγωγής.

Renault Megane E-Tech Electric

Οι τεχνικές περγαμηνές του Renault Megane E-TECH Electric

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Renault Megane E-TECH Electric – η αλλιώς το νέο MeganE, όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του – θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Την ίδια στιγμή, θα υιοθετεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα που θα περνά την ισχύ των 217 ίππων αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα αντλείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 60 kWh, η οποία εκτιμάται ότι θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία 450 χλμ. σύμφωνα με τις προκαταρτικές μετρήσεις της Renault βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος κατασκευαστής, το νέο Renault Megane E-TECH Electric θα ακατασκευάζεται στο Douai, που βρίσκεται στα βόρεια της Γαλλίας.

Renault Megane E-Tech Electric

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Groupe Renault - Renault Megane E-Tech Electric
  • Renault Megane E-Tech Electric
  • Renault Megane E-Tech Electric
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ