top icon
Κόσμος

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αποκτά το 30% της Pagani

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας επενδύει στην Pagani αποκτώντας ένα αρκετά υψηλό πλην όμως μειοψηφικό πακέτο μετοχών της ιταλικής εταιρείας.

Η Pagani, ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής ανάπτυξης που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε πριν δύο 24ωρα «ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που αποσκοπεί στη συνέχιση της πορείας της και την εξερεύνηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης».

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Pagani δήλωσε ότι υπέγραψε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (Public Investment Fund – PIF), η οποία προβλέπει μια σημαντική επένδυση από το τελευταίο που θα το καταστήσει μειοψηφικό  μέτοχό της εταιρείας του Horacio Pagnani.

Pagani

Στη σχετική ανακοίνωση η Pagani αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί, από οικονομική σκοπιά, «την κινητήρια δύναμη του προγράμματος Saudi Vision 2030, που θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας».

Η συναλλαγή προβλέπει την απόκτηση από τη PIF μειοψηφικού μεριδίου στην Pagani, με τους Nicola Volpi και Emilio Petrone να παραμένουν μειοψηφικοί μέτοχοι. Η οικογένεια Pagani θα διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας ως πλειοψηφικός μέτοχος. Ταυτόχρονα, ο Horacio Pagani, ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και Chief Design Officer, θα διατηρήσει ηγετική θέση και κεντρικό ρόλο εντός της εταιρείας.

Προς ώρας δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το ποσοστό των μετοχών που θα αποκτήσει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Pagani, ούτε και την αξία της συναλλαγής. Ωστόσο, διεθνή μέσα ενημέρωσης με γνώση στο όλο θέμα, κάνουν λόγο για απόκτηση του 30% της ιταλικής εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη προβεί σε ανάλογες επενδύσεις στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid.

Pagani

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ