top icon
Κόσμος

Το Volkswagen ID. Buzz πίσω από τις κάμερες (+video)

Πέντε χρόνια μετά και χιλιάδες ώρες εξέλιξης μετά την παρουσίαση του ID. Buzz, η Volkswagen μέσω ενός video μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της πίσω από τις κάμερες.

Τα νέα Volkswagen ID. Buzz και ID. Buzz Cargo αποτελούν δύο ακόμα προσθήκες στην ηλεκτρική «φαρέτρα» της γερμανικής εταιρείας. Και συνάμα, ως επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις αντίστοιχα, έρχονται να συνθέσουν τις σύγχρονες εκδοχές των «τοτέμ» στο είδος τους T1 και Microbus, υιοθετώντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Τόσο η επιβατική έκδοση του νέου ID. Buzz όσο και η Cargo βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Kit (MEB) του VW Group, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η αεροδυναμική τους απόδοση, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας ορίζεται στο 0,285 για το ID. Buzz και στο 0,29 στο ID. Buzz Cargo. Αμφότερα έχουν μεταξόνιο 2.988 χλστ. ενώ το μήκος τους φτάνει τα 4.712 χλστ. Το ύψος τους ανέρχεται στα 1.937 χλστ., ενώ το πλάτος στα 1.985 χλστ., εξαιρουμένων των εξωτερικών καθρεπτών. Σε ότι αφορά το χώρο φόρτωσης, το ID. Buzz προσφέρει 1.121 λίτρα, χωρίς την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων και 3,9 κ.μ. στην επαγγελματική εκδοχή.

Και οι δύο παραλλαγές του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen θα είναι διαθέσιμες από φέτος, με μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης που παρέχει μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh (καθαρό 77 kWh). Η μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 150 kW, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στον πίσω άξονα και η μέγιστη ροπή του ανέρχεται στα 310 Nm.

Volkswagen ID. Buzz

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχύς φόρτισης όταν χρησιμοποιείται εναλλασσόμενο ρεύμα είναι 11 kW, ενώ μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος, η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5% σε 80% σε περίπου 30 λεπτά. Προς το παρόν, επίσημα στοιχεία που να προσδιορίζουν την αυτονομία κίνησης του νέου ID. Buzz δεν είναι διαθέσιμα. Σύμφωνα με το γερμανικό εργοστάσιο, η τελική ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 χλμ./ώρα, ενώ ο κύκλος στροφής του οχήματος δεν ξεπερνά τα 11 μέτρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ