top icon
Κόσμος

Το VW Passat αλλάζει – το ίδιο και το Skoda Superb

Το VW Group αλλάζει σελίδα όσον αφορά τα μεσαία οικογενειακά μοντέλα των VW και Skoda με τα νέα Passat και Superb να κάνουν την εμφάνισή τους το προσεχές φθινόπωρο.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής VW, Thomas Schaefer, τον προσεχή Σεπτέμβριο η γερμανική εταιρεία θα ξεκινήσει τη διάθεση του νέου Passat, με το ομογάλακτο Skoda Superb να ακολουθεί στο τέλος του έτους.

Το Passat και το Superb θα κατασκευάζονται «πλάι πλάι» στο εργοστάσιο του VW Group στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, αφού η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή του πρώτου από το εργοστάσιό της στο Emden της Γερμανίας και του δεύτερου από το εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας.

Μολαταύτα, η VW θα παράγει το νέο Passat μόνο σε έκδοση στέισον βάγκον, εγκαταλείποντας την συμβατικότερη σεντάν, ενώ σε αντίθεση η Skoda θα παραμείνει πιστή και στους δύο τύπους αμαξώματος για το «δικό τους» Superb.

Skoda Superb

ΤοVW Passat ήταν το μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη πέρυσι (66.621 μονάδες). Ωστόσο, η εν λόγο επίδοση ήταν κατά 20% μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce. Από τη μεριά του, το δεύτερο στην εν λόγω κατηγορία Skoda Superb κατέγραψε το 45.042 πωλήσεις το 2022.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το εργοστάσιο στο οποίο παράγονταν έως τώρα το Passat στο Emden της Γερμανίας συναρμολογεί πλέον ηλεκτρικά οχήματα. Η παραγωγή του ID.4 ξεκίνησε εκεί πέρυσι και με το νέο ID.7 θα αντικαταστήσει το μεσαίο Arteon που κατασκευάζεται σήμερα εκεί.

Το εργοστάσιο της Μπρατισλάβα θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα μεγάλα premium SUV για το VW Group, συμπεριλαμβανομένων των Audi Q7, Porsche Cayenne και VW Touareg.

VW Passat

Το εργοστάσιο, το οποίο διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής, θα συνεχίσει επίσης να κατασκευάζει το ηλεκτρικό VW e-Up, δήλωσε ο Christian Vollmer, επικεφαλής παραγωγής της μάρκας VW/

Η VW σχεδίαζε αρχικά να κατασκευάσει τα Passat και Superb στο Kvasiny της Τσεχίας, προτού ανακοινώσει ότι τα τελευταία θα «μετακομίσουν» σε ένα μελλοντικό  εργοστάσιο του VW Group με έδρα την Τουρκία. Ωστόσο, τα σχέδια του γερμανικού ομίλου για την κατασκευή αυτού του εργοστασίου έχουν πλέον παγώσει οριστικά.

Skoda Superb

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Superb
  • Skoda Superb
  • VW Passat
  • VW Passat
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ