top icon
Κόσμος

Τον Φεβρουάριο η πρεμιέρα του νέου, ηλεκτρικού Lancia Ypsilon

H Lancia βάζει πλώρη για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική εποχή της αποκαλύπτοντας σε λίγους μήνες το νέο Ypsilon EV.

Η επέκταση της Lancia πέρα από την Ιταλία θα ξεκινήσει τον προσεχή κιόλας Φεβρουάριο, όταν η ιταλική εταιρεία-μέλος του ομίλου Stellantis θα αποκαλύψει το νέο Ypsilon τρίτης γενιάς, με αφετηρία μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που θα κατασκευαστεί σε 1.906 μονάδες. Αριθμός που αντιστοιχεί στο έτος ίδρυσης της μάρκας.

Το νέο Ypsilon είναι ένα σημαντικό, αν μη τι άλλο, μοντέλο για τη Lancia, καθώς αποτελεί κεντρικό πυλώνα της προσπάθειας αναβίωσης της μάρκας. Όπως έγινε γνωστό, το νέο Ypsilon EV θα κυκλοφορήσει ως πεντάθυρο supermini το καλοκαίρι του 2024.

Την ίδια στιγμή, θα είναι η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lancia καθώς και η τελευταία που θα προσφέρει μια παραλλαγή με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Lancia

Ως γνωστόν, η Lancia πουλά τώρα μόνο ένα μοντέλο, το τρέχον τρίθυρο Ypsilon που κυκλοφόρησε το 2011. Αυτό το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο «πάνω» σε μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη Fiat Chrysler Automobiles πριν από τη συγχώνευση με τον Όμιλο PSA για να σχηματιστεί η Stellantis – όπως και το τρέχον Fiat Panda.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Ypsilon τρίτης γενιάς θα έχει μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική e-CMP2 της Stellantis που χρησιμοποιείται από άλλα μικρά αυτοκίνητα του ομίλου όπως το Peugeot 208 και το Opel Corsa.

Lancia

Το νέο Ypsilon θα κατασκευαστεί στη Σαραγόσα της Ισπανίας μαζί με το Corsa.

Τα 1.906 αντίτυπα του νέου Ypsilon EV θα διαθέτουν ένα εσωτερικό το οποίο θα είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με την εταιρεία Cassina. Μάλιστα, θέλοντας να ανακοινώσει την έλευση του νέου Ypsilon, η Lancia έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα μια teaser εικόνα του εσωτερικού του μοντέλου, και συγκεκριμένα μια στην οποία απεικονίζεται ο επαγωγικός φορτιστής τηλεφώνου, ο οποίος έχει τη μορφή ενός ημικυκλικού δίσκου που αποκαλείται «tavolino», ή αλλιώς, «τραπεζάκι».

Lancia Ypsilon teaser 2024

Μετά το νέο Ypsilon, η Lancia θα λανσάρει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας με ένα χάτσμπακ μοντέλο με την ονομασία Gamma, το 2026. Θα ακολουθήσει το 2028 η νέα Lancia Delta EV.

Σύμφωνα με το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο «Αναγέννησης», η Lancia θα πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μετά το 2028.

Lancia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ