top icon
Κόσμος

Toyota FT-3e: Το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το Toyota FT-3e αποτελεί τη νέα γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η ιαπωνική εταιρεία την έχει στα πλάνα της.

Την πρεμιέρα του επί ευρωπαϊκού εδάφους έκανε το Toyota FT-3e στο Kenshiki forum που έγινε στο Λουξεμβούργο. Με αυτό το μοντέλο δίνει μια εικόνα των σχεδιαστικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων που εξελίσσει αυτό το διάστημα και αφορούν την επόμενη γενιά ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η ευέλικτη πλατφόρμα της Toyota, που αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και τη συναντάμε και σε υλοποιήσεις άλλων μοντέλων, όπως το σπορ Toyota FT-Se, αλλά και το σεντάν Lexus LF-ZC.

Toyota FT-3e

Η γενικότερη φιλοσοφία σχεδιασμού γίνεται με γνώμονα την αποδοτικότητα, που εμπεριέχει το χαμηλό βάτος, τη βελτιωμένη αεροδυναμική, που στο σύνολο προσφέρουν αυξημένη απόδοση και αυτονομία.

Το FT-3e είναι μια ιδέα για μια σύγχρονη μορφή κινητικότητας, χωρίς εκπομπές CO2, που λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς δεδομένων και ενέργειας από και προς το ίδιο το αυτοκίνητο ή το περιβάλλον του.

Toyota FT-3e

Ρηξικέλευθο σχεδιαστικά, με έντονες ακμές και στιλ, που του χαρίζει μοναδική προσωπικότητα και ξεχωριστή δίχως άλλο εικόνα. Χαράσσει νέους δρόμους στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Toyota, με δυναμικές, αλλά και συνάμα απλές.

Όσον αφορά το μέγεθος του ηλεκτρικού Toyota, πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, με μήκος 4.860 χλστ., πλάτος 1.955 χλστ. και ύψος 1.595 χλστ., έχοντας μεταξόνιο που αγγίζει τα 3 μέτρα, παρέχοντας απλόχερα χώρους για πέντε άτομα.

Toyota FT-3e

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ