top icon
Κόσμος

Τους έπιασαν να ντριφτάρουν και τους διέλυσαν τα αυτοκίνητα (δείτε το video)

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο οδηγούς να πραγματοποιούν κόντρες και να ντριφτάρουν σε δημόσιο δρόμο. Τα αυτοκίνητα τα πήγαν στην πρέσα.

Η νομοθεσία στη Γαλλία σχετικά με τους αυτοσχέδιους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, τις λεγόμενες και ως κόντρες, αλλά και την επίδειξη ικανοτήτων, δίνει το δικαίωμα στην Αστυνομία να τιμωρεί παραδειγματικά τους συμμετέχοντες οδηγούς.

ντριφτάρουν

Πρόσφατα, οι Αρχές εντόπισαν δύο οδηγούς να ντριφτάρουν στο Tourville-la-Rivière, στην πόλη Rouen. Ο ένας είχε στην κατοχή του μια πολύχρωμη BMW E46 και ο άλλος μια κίτρινη BMW E36.

Στην πρέσα οι δύο BMW

Τα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν αμφότερα βελτιωμένα, κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν προς καταστροφή. Όπως ανέφερε η αστυνομία, οι δύο οδηγοί ντρίφταραν και κινούνταν με ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

ντριφτάρουν

Παρότι, ο ένας από τους παραβάτες ισχυρίστηκε πως έχει το δικαίωμα νομικής υπεράσπισης για τις πράξεις του, οι Αρχές οδήγησαν τις δύο BMW προς καταστροφή. Τα αυτοκίνητα μπήκαν στην πρέσα και διαλύθηκαν, με τη γαλλική αστυνομία να δημοσιεύει το σχετικό βίντεο.

Ο δικηγόρος του ενός ιδιοκτήτη θα οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια, προχωρώντας σε μήνυση κατά της αστυνομίας. Η εκδίκαση έχει οριστεί για τον Ιανουάριο του 2024. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο, οι ποινές για όσους οδηγούν επικίνδυνα στο οδικό δίκτυο και ειδικά για τους συμμετέχοντες σε ντριφταρίσματα είναι πολύ αυστηρές.

Διαβάστε επίσης: Η Νο1 παράβαση των Ελλήνων οδηγών

Με βάση τη διάταξη του ψηφίστηκε το 2018, προβλέπεται από κατάσχεση, έως πρόστιμο που μπορεί να φθάσει τα 75.000 ευρώ και φυλάκιση έως 3 έτη. Μάλιστα, με έγγραφο που έστειλε στις 7 Απριλίου ο υπουργός Εσωτερικών, ζητά από την αστυνομία να καταπολεμήσει με ακόμη ισχυρότερη τόλμη αυτές τις συμπεριφορές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ