Επικαιρότητα Κόσμος

Volkswagen: Βραβείο "Advanced" από το Euro NCAP

To Euro NCAP απένειμε στη Volkswagen το βραβείο "Advanced", για το σύστημα "Local Hazard Warning", με το οποίο εφοδιάζεται μεταξύ άλλων, το νέο Golf.

Ο λόγος για σύστημα επικοινωνίας car-to-x, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στο VW Golf 8 καθώς και στα μοντέλα ID, που θα παρουσιαστούν στο μέλλον. Μέσω του "Local Hazard Warning", τα αυτοκίνητα αποκτούν δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους, με υποδομές οδών και οχήματα εκτάκτου ανάγκης που διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, προειδοποιώντας τον οδηγό για επικείμενο κίνδυνο στο δρόμο.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία ITS-G5, τα αυτοκίνητα που διαθέτουν το σύστημα μεταδίδουν σήμα σε άλλα, σε περίπτωση βλάβης ή απότομης ακινητοποίησης που μπορεί να συνεπάγεται ρίσκο σε επίπεδο ασφάλειας. Όπως σημειώνεται από το Euro NCAP, υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που εξετάζουν τον εξοπλισμό των οχημάτων τους με τεχνολογία ITS-G5. Παράλληλα, θεωρείται πιθανό πως σύντομα, οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση όχι μόνο για αυτοκίνητα, αλλά και για μοτοσικλέτες ή τρακτέρ.

"Αυτή είναι μια συναρπαστική περιοχή στον τομέα της ασφάλειας, που προσφέρει τη δυνατότητα βοήθειας προς τους χρήστες των δρόμων οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν δυσκολία να προστατευτούν, όπως οι μοτοσικλετιστές," δήλωσε ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP. "Το σύστημα βρίσκεται ήδη στον οδικό χάρτη του Euro NCAP αλλά η πλήρης δυναμική του δε θα γίνει κατανοητή, προτού αρκετά αυτοκίνητα εξοπλιστούν με ένα σχετικό σύστημα. Συγχαρητήρια στη Volkswagen που ενέταξε αυτή την τεχνολογία στον βασικό εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου με τόσες πωλήσεις, όπως το Golf."

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου