top icon
Κόσμος

Volvo EX30: Τα καλύτερα του σκανδιναβικού design

Χώροι, έξυπνη αποθήκευση, διαισθητική τεχνολογία, είναι μερικά από αυτά που προσφέρει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30.

Με στόχο να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη σχεδιάστηκε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30. Πιο ήρεμη και πιο απολαυστική, μέσω τεχνολογίας αιχμής και του μελετημένου σκανδιναβικού design. Το νέο μικρό SUV διαθέτει ένα κομψό εσωτερικό, που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα.

Επιπλέον, οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνδυασμοί των υλικών ενισχύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό του καταφέρνει να ξεχωρίζει.

Το Volvo EX30 προσφέρει μία προσαρμοστική εμπειρία, αφαιρώντας έξυπνα οτιδήποτε πολύπλοκο, ώστε να απολαμβάνετε την οδήγηση και να παραμένετε προσηλωμένοι μέσω της χρήσης μόνο μίας οθόνης.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το soundbar που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό -το πρώτο στο είδος του σε ένα αυτοκίνητο- και μία σειρά από έξυπνες ιδέες αποθήκευσης συνδυάζονται, δημιουργώντας μία εμπειρία μεγάλου αυτοκινήτου σε μικρές διαστάσεις.

Κορυφαία ποιότητα ήχου

Το soundbar του EX30 αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο. Εάν επιλέξετε να το συνδυάσετε με το high-end ηχοσύστημα της Harman Kardon, μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και τα podcast με απαράμιλλη ποιότητα ήχου.

Το soundbar αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έξυπνης σχεδίασης. Μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται. Αρχικά μπορεί ακόμη και να μην το προσέξετε, αφού είναι τοποθετημένο κάτω από το παρμπρίζ και εντάσσεται απρόσκοπτα στη σχεδίαση του εσωτερικού.

Καθώς δεν χρειάζονται ηχεία στις πόρτες, η Volvo κατάφερε να προσφέρει πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση, μετακινήθηκαν οι διακόπτες για τα παράθυρα στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν μία ευρύτερη αντίληψη κεντρικοποίησης που διατρέχει το εσωτερικό του EX30. Επίσης, έχει αλλάξει η θέση στο «ντουλαπάκι του συνοδηγού», καθώς είναι τοποθετημένο κάτω από την κεντρική οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν πλέον να το φτάνουν με ευκολία, ενώ έχει αυξημένη χωρητικότητα χάρη στο επίπεδο δάπεδο.

Volvo EX30 design

Volvo EX30 design

Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα που σας επιτρέπει να επιλέγετε το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο. Το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να προεκταθεί για να φιλοξενήσει τον καφέ ή το smartphone σας ή να ολισθήσει προς τα πίσω παρέχοντας περισσότερο χώρο. Στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως τα γυαλιά ή τα ακουστικά σας, ενώ στον μεγάλο ανοιχτό χώρο που βρίσκεται από πάνω μπορείτε να τοποθετήσετε μία τσάντα.

Επιπλέον, προσφέρει πρακτικές λύσεις και στους πίσω επιβάτες. Μπορούν να τοποθετήσουν τα τηλέφωνά τους σε ειδικές θήκες που βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ενώ υπάρχει και ένα χρήσιμο αποθηκευτικό συρτάρι κάτω από την κεντρική κονσόλα.

Στο εσωτερικό της πόρτας του χώρου αποσκευών, συμπεριλαμβάνεται ένας χρήσιμος οδηγός μεγέθους, ιδανικός όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα έπιπλο σε επίπεδη συσκευασία και δεν είστε σίγουροι αν -για παράδειγμα, το νέο σας τραπέζι- θα χωρέσει στο αυτοκίνητο.

Αίσθηση χώρου…

Η κεντρικοποίηση στο εσωτερικό του EX30 εκφράζεται επίσης από τη μοναδική οθόνη 12,3 ιντσών, που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και παρέχει κάθε σχετική πληροφορία που χρειάζεται ο οδηγός. Εντάσσοντας τα πάντα μέσα σε μία και μόνο οθόνη, η Volvo δημιούργησε μία αίσθηση χώρου γύρω από τον οδηγό και παράλληλα εξοικονομήθηκαν υλικά.

Επίσης, η κεντρική οθόνη προσφέρει την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Volvo EX30 design

Volvo EX30 design

Ευθυγραμμισμένο με τη φιλοδοξία μας να προσφέρουμε εξαιρετικά προηγμένο σύστημα infotainment, το EX30 με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google περιλαμβάνει φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps και τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Το EX30 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Volvo που εξοπλίζεται με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay.

Το σύστημα infotainment παρέχει συνδεσιμότητα 5G, όπου διατίθεται. Με την υποστήριξη του Snapdragon Cockpit Platforms από την Qualcomm Technologies, Inc, αυτή η premium in-car εμπειρία θα έχει εξαιρετικά άμεση απόκριση, όπως ακριβώς θα περιμένατε. Συνεργαζόμαστε στενά με το ECARX, μέσω της κοινοπραξίας μας HaleyTek που εξελίσσει λογισμικό, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα infotainment ανά τον κόσμο.

Τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις

Όταν παραγγείλετε το νέο σας Volvo EX30, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα ξεχωριστά εσωτερικά «δωμάτια». Όλα ακολουθούν μία πιο βιώσιμη προσέγγιση στα υλικά και το καθένα διαθέτει τη δική του έκφραση. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο υιοθετεί τη διαχρονική γοητεία του τζιν, ενσωματώνοντας ό,τι απομένει από τη διαδικασία ανακύκλωσης των τζιν.

Ανάμεσα σε άλλα υλικά που προσφέρονται, συγκαταλέγονται ανακυκλωμένο πλαστικό φτιαγμένο από απορρίμματα, όπως παλιά πλαίσια παραθύρων και ρολά παντζουριών, ανανεώσιμο φυσικό λινάρι, από την  καινοτόμο σουηδική εταιρεία Bcomp στην οποία έχει επενδύσει το Volvo Cars Tech Fund, υπεύθυνης προέλευσης μείγμα μαλλιού που περιλαμβάνει 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα πλεκτό υφασμάτινο υλικό για τα καθίσματα που περιλαμβάνει ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το EX30 προσφέρει επίσης την επιλογή μίας επένδυσης από Nordico – ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό που δημιουργείται από υφάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα μπουκάλια PET και υλικά βιολογικής προέλευσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία.

Το νέο Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου και την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Volvo EX30 design

Volvo EX30 design

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ