Επικαιρότητα Κόσμος

VW Group: Επενδύσεις 60 δις € σε ηλεκτροκίνηση, υβριδικά αυτοκίνητα και ψηφιοποίηση την πενταετία 2020-2024

Ένα φιλόδοξο αλλά και γενναίο συνάμα πλάνο επενδύσεων ανακοίνωσε το VW Group με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης την προσεχή πενταετία.

Το VW Group συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον του ανακοινώνοντας σήμερα τα πλάνα του για την πενταετία 2020-2024. Σύμφωνα με αυτά, ο όμιλος στο σύνολό του σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 60 δις € τους τομείς του υβριδισμού, της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% των επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία, εργοστάσια, εξοπλισμό και έρευνα στην ίδια περίοδο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως από τα 60 αυτά δις € τα 33 αφορούν μόνο την ηλεκτρική κινητικότητα.

Σε βάθος δεκαετίας (2020-2029) το VW Group σχεδιάζει να εισάγει στην αγορά πάνω από 75 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα καθώς και περίπου 60 υβριδικά. Σε απόλυτα μεγέθη, έως το 2029 ο γερμανικός όμιλος επιδιώκει να έχει πουλήσει 6 εκ. υβριδκά οχήματα και 26 εκ. ηλεκτρικά.

Από αυτά σχεδόν τα 20 εκ. θα βασίζονται στην πλατφόρμα MED, στην οποία «πατά» το νέο ID.3. Τα υπόλοιπα 6 εκ. θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PPE.

Εντός Γερμανίας τα ηλεκτρικά οχήματα του γερμανικού ομίλου θα κατασκευάζονται στις μονάδες που βρίσκονται στο Zwickau, στο Emden, στο Zuffenhusen, στο Αννόβερο και στη Δρέσδη, ενώ εκτός της χώρας στη Mlada Bolaslev (Τσεχία), στη Chattanooga (ΗΠΑ) καθώς και στις κινεζικές πόλεις Foshan και Antig.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε από το VW Group, οι τελικές αποφάσεις για το που θα εγκατασταθεί το νέο εργοστάσιο της VW θα ληφθούν πριν το τέλος του χρόνου._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου