Επικαιρότητα Κόσμος

Το VW Group «ποντάρει» στον Alexander Hitzinger για να προσπεράσει την Tesla

Ο 49χρονος Alexander Hitzinger είναι ο άνθρωπος ο οποίος ηγείται της προσπάθειας του VW Group να προσπεράσει την Tesla στο μαγικό κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παρά το γεγονός ότι το VW Group διαθέτει ήδη στις τάξεις του ουκ ολίγα ηλεκτρικά οχήματα – από το VW ID.3 έως την Porsche Taycan – δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο γερμανικός όμιλος έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σύστημα που να ενσωματώνει την ηλεκτροκίνηση με νέες τεχνολογίες, όπως εκείνες της αυτόνομης οδήγησης και τα συστηματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προκειμένου να προσπεράσει την Tesla.

Για τον λόγο αυτό ο όμιλος έχει στραφεί εκ νέου στον 49χρονο μηχανικό Alexander Hitzinger, η ικανότητα του οποίου να σχεδιάζει οχήματα από «λευκό χαρτί» βοήθησε στο παρελθόν την Porsche να εξελίξει την 919 Hybrid, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Le Mans το 2015, το 2016 και το 2017.

Ύστερα από τη σύντομη μετάβαση στην Apple, ο Alexander Hitzinger επέστρεψε στο VW Group διευθύνοντας τώρα το τμήμα του ομίλου που είναι γνωστό με την επωνυμία Project Artemis, το οποίο πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική θεά του κυνηγιού, με σκοπό να… κυνηγήσει τον πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Στην Porsche, πάντα αντιλαμβανόμουν ένα όχημα ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό κάνει καλά η Tesla», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Reuters ο Alexander Hitzinger.

Αντί να συνδυάζει χωριστά συστήματα σε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, στόχος του τμήματος Project Artemis είναι να δημιουργήσει εξαρχής κάτι νέο αλλά «απρόσκοπτα ενοποιημένο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο 49χρονος Hitzinger.

«Η ιδέα πίσω από το Project Artemis είναι να έχουμε μια ολοκληρωμένη γνώση του οχήματος.»

Η κατανομή της ισχύος επεξεργασίας δεδομένων μεταξύ της μονάδας πρόωσης και των επιμέρους μερών, όπως το σύστημα πλοήγησης και το infotainment, αποτελεί τη βασική πρόκληση.

Αλλά δεν είναι η μόνη.

«Η διεπαφή ανθρώπου-μηχανής, ο εσωτερικός σχεδιασμός, ο εξωτερικός σχεδιασμός, η αεροδυναμική και η αυτονομία είναι στοιχεία αλληλένδετα. Αν τροποποιήσω κάτι στο εξωτερικό, αυτό θα επηρεάσει την αεροδυναμική και την απόδοση», δήλωσε ο Hitzinger.

Το VW Group, στους κόλπους του οποίου ανήκουν εταιρείες όπως οι προσιτές Skoda και Seat και οι πολυτελείς Audi και Bentleys, επικεντρώνεται τώρα μέσω του Project Artemis στην ανάπτυξη συστημάτων που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες αυτές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, στο Project Artemis θα απασχοληθούν περί τα 200 με 250 άτομα, από μόλις 10 που είναι σήμερα.

«Δημιουργώ την ομάδα από πάνω προς τα κάτω. Τα υψηλόβαθμα στελέχη έρχονται πρώτα. Μετά αναζητώ τους βασικού “παίχτες”, οι οποίοι θα προσελκύσουν νέους. Δεν θέλω μόνο διευθυντές, αλλά άτομα που θέλουν να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες, άτομα που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν ρίσκα», δήλωσε o Alexander Hitzinger.

Το Project Artemis θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δεξιότητες εντός του VW Group - όπως την εξειδίκευσή του στην κατασκευή αυτοκινήτων – αναλαμβάνοντας συγχρόνως το προβάδισμα ανάμεσα στα υπόλοιπα μέρη του στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα επιταχύνουν την παραγωγή και θα βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών.

«Θέλουμε να θέσουμε νέα πρότυπα για το τι μπορεί να κάνει ένας χρήστης σε ένα όχημα και πώς θα αλληλεπιδρά με το αυτοκίνητο».

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου