top icon
Κόσμος

VW ID.7 Tourer: Νέα εμφάνιση, νέο όνομα

Το ID.7 Tourer είναι η πρώτη ηλεκτρική station wagon έκδοση της VW.

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με καμουφλάζ της νέας, επερχόμενης έκδοσης station wagon, η οποία είναι η πρώτη του «είδους». Παράλληλα, η έκδοση αυτή παρουσιάζει και το νέο όνομα ID.7 Tourer, που μέχρι πρότινος ήταν επίθεμα στις ονομασίες μοντέλων με θερμικό κινητήρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι δίνει έμφαση στην πρακτικότητα, προσφέροντας άφθονους χώρους, που συνδυάζει με έναν ταξιδιάρικο χαρακτήρα. Το μοντέλο στην τελική του μορφή μέσα στο 2024, ενώ στους αμέσως επόμενους μήνες θα γίνει η πλήρης αποκάλυψή του.

Η VW είναι αναμφίβολα μια από τις πιο επιτυχημένες κατασκευάστριες εταιρείες station wagon μοντέλων, με παράδοση που ξεπερνάει τα 60 χρόνια, που μέχρι σήμερα ονόμαζε Variant. Με το νέο ID.7 Tourer, η γερμανική μάρκα δίνει μια πρώτη αίσθηση στο πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό station wagon.

VW ID.7 Tourer

VW ID.7 Tourer

Η VW έχει εστιάσει στην αεροδυναμική, με γνώμονα την αποδοτικότητα του μοντέλου και προκειμένου να προσφέρει τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα που υποστηρίζει. Έτσι, πάνω στο sedan ID.7 που έχει ήδη παρουσιαστεί και έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23, το ID.7 Tourer δεν έχει μεγάλη διαφορά, καθώς παρουσιάζει τιμή Cd 0,24.

Όσον αφορά τους διαθέσιμους χώρους, το ID.7 Tourer, έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιεί στο μέγιστο κάθε σπιθαμή του εσωτερικού. Το μακρύ μεταξόνιο της πλατφόρμας MEB, του Ομίλου VW, υπόσχεται άπλετους χώρους, με τον χώρο αποσκευών όγκου 545 λίτρων με πέντε επιβαίνοντες μαρτυρά εν μέρει την εικόνα. Στην περίπτωση που αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων η τιμή φτάνει τα 1.714 λίτρα, παρέχοντας τη δυνατότητα φόρτωσης αντικειμένων μήκους σχεδόν δύο μέτρων.

Το νέο, επερχόμενο ID.7 Tourer, θα παράγεται, όπως και το ID.7 στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden. Μετά το ID.4, το ID.7 είναι το δεύτερο μοντέλο με βάση την πλατφόρμα MEB που κατασκευάζεται στη βορειοδυτική Γερμανία.

VW ID.7 Tourer

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ