top icon
Κόσμος

VW ID. Xtreme: Ηλεκτρικό, off-road και με 387 ίππους

To VW ID. Χtreme είναι ένα «μεταμφιεσμένο» ID. 4 GTX με μεγαλύτερη ισχύ και πρόδηλες διαθέσεις για off-road περιπέτειες.

H VW αποκαλύπτει σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για το καθ’ όλα εντυπωσιακό ID. Xtreme που είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μια… extreme off-road πρωτότυπη παραλλαγή του γνωστού και μη εξαιρετέου ID.4 GTX.

Το ID. Xtreme, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους ιθύνοντες της VW στο τμήμα Μηχανολογικής Εξέλιξης με επικεφαλής τον Andreas Reckewerth, ξεχωρίζει, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, για την αυξημένη σε σχέση με το ID. 4 GTX ισχύ των δύο ηλεκτρικών μονάδων που το κινούν. Για την περίσταση, τα παραπανήσια kW της μονάδας στον πίσω άξονα φτάνουν τα 65, με αποτέλεσμα η συνολική συνδυαστική ισχύ να φτάνει τα 285 kW, δηλαδή 387 ίππους.

VW ID. Xtreme

Πλέον, με αυξημένη κατά 30% ισχύ, το ID. Xtreme είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3 δλ. αντλώντας την απαιτούμενη ενέργεια από τη γνωστή από το ID.4 GTX μπαταρία των 77 kWh.

VW ID. Xtreme

Από εκεί και πέρα, το μοναδικό πλήρως ηλεκτρικό off-roader διαθέτει 30 χλστ. μεγαλύτερο ύψος και 20 χλστ. διευρυμένο μετατρόχιο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις 18άρες ζάντες, τα off-road ελαστικά και τα φαρδύτερο κατά 50 χλστ. φτερά, καθιστούν το ID. Xtreme περισσότερο περιπετειώδες σε εμφάνιση αλλά και πιο ευέλικτο και ικανό σε διαδρομές πέραν των ασφάλτινων.

VW ID. Xtreme

Το κάτω μέρος του αμαξώματος προστατεύεται από ιδιαίτερα στιβαρή και «κλειστή» επένδυση αλουμινίου, που ξεκινά από το εμπρός μέρος του οχήματος ακριβώς, κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας, και επεκτείνεται προς τα πίσω προστατεύοντας ταυτόχρονα την μπαταρία υψηλής τάσης που βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του οχήματος καθώς και στο πίσω τμήμα.

VW ID. Xtreme

Με τη δομή που μοιάζει με κηρήθρα, η εντυπωσιακή σχάρα οροφής προσθέτει επιπλέον πόντους περιπέτειας αλλά και πρακτικότητας, συγχρόνως, με την κεντρική γκραβούρα «Made with passion and friends» να αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας αυτού του εξαιρετικά ιδιαίτερου πρωτότυπου οχήματος. Από εκεί και πέρα, η σήμα κατατεθέν της σχάρας είναι οι προβολείς LED που ενσωματώνονται στο εμπρός τμήμα της φωτίζοντας καλύτερα ακόμα και τον πιο αφιλόξενο δρόμο ή χωμάτινο μονοπάτι.

VW ID. Xtreme

Στο εσωτερικό του ID. Xtreme κυριαρχεί η κομψή υφασμάτινη ταπετσαρία από μικροΐνες σε γκρι χρώμα. Τα εμπρός σπορ καθίσματα φέρουν στην άνω περιοχή τους τα σχετικά λογότυπα, ενώ όλες οι διακοσμητικές ραφές διαθέτουν πορτοκαλί χρώμα. Από εκεί και πέρα, το κεντρικό πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί για χάρη μιας ευρύχωρης, αναδιπλούμενης καταπακτής που επιτρέπει την φόρτωση και αποθήκευση σπορ εξοπλισμού. Την ίδια στιγμή, το «παρών» στο εσωτερικό δίνει μια σταθερή κεντρική κονσόλα με υποβραχιόνιο για μέγιστη άνεση και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Οι αεραγωγοί και το κάτω μέρος του τιμονιού είναι επίσης βαμμένα σε πορτοκαλί χρώμα.

VW ID. Xtreme

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID. Xtreme
  • VW ID. Xtreme
  • VW ID. Xtreme
  • VW ID. Xtreme
  • VW ID. Xtreme
  • VW ID. Xtreme
  • VW ID. Xtreme
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ