Επικαιρότητα Κόσμος

To VW ID.R σπάει το ρεκόρ και στο Goodwood Festival of Speed

Ένα ακόμα ρεκόρ κατάφερε να καταρρίψει το ηλεκτροκίνητο VW ID.R με οδηγό τον Romain Dumas.

Το ηλεκτρικό ID.R της VW έρχεται να προσθέσει στο ενεργητικό του ένα ακόμα ρεκόρ μετά τα πρόσφατα κατορθώματα του στην ανάβαση του Pikes Peak και στο Nurburgring- Nordschleife. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του φετινού Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία, το ηλετρικό πρωτότυπο της γερμανικής εταιρείας κατάφερε να γράψει χρόνο 39.90 δλ. στην ομώνυμη ανάβαση των 1,86 χλμ. καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που «κρατούσε» για δύο δεκαετίες ένα μονοθέσιο της F1. Και συγκεκριμένα, η McLaren Mercedes ΜP4/13 των 780 ίππων,  η οποία είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στο Goodwood Hilclimb το 1999 με οδηγό τον Nick Heidfield στο 41.60.

«Το ID.R, με το νέο ρεκόρ όλων των εποχών στο Goodwood Festival of Speed, έδειξε για άλλη μια φορά ότι το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της VW μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους πιο ισχυρούς συμβατικούς κινητήρες. Ο Romain Dumas αξιοποίησε το πλήρες δυναμικό του ID.R σε αυτή τη σύντομη, αλλά δύσκολη διαδρομή. Μετά τo ρεκόρ στο Pikes Peak και την επίδοση στο Nurburgring-Nordschleife, έχει επιτύχει πλέον ένα ακόμα ορόσημο», δήλωσε με έμφαση ο επικεφαλής της VW Motorsport, Sven Smeets.

Προκειμένου να επιτύχει το ρεκόρ στο FoS, το ID.R δέχτηκε ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την έκδοση που έσπασε τα χρονόμετρα στο Pikes Peak. Και πιο συγκεκριμένα, μια μικρότερη μπαταρία, γεγονός που έριξε το βάρος κάτω από το άτυπο φράγμα των 1.000 κιλών (μαζί με τον οδηγό). Επίσης, από το ηλεκτρικό πρωτότυπο απουσίασε το σύστημα DRS (Drag Reduction System), το οποίο η γερμανική εταιρεία χρησιμοποίησε στο Nurburgring-Nordschleife, ενώ ειδική μέριμνα δόθηκε από την Bridgestone στην εξέλιξη των σλικ ελαστικών του, τα οποία διέθεταν πιο μαλακή γόμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το χρόνο των 39.90 δλ., το VW ID.R δεν κατέρριψε μόνο το απόλυτο ρεκόρ στο Goodwood Hilclimb, αλλά και εκείνο στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο εν λόγω τερέν, το οποίο κατείχε ο Romain Dumas και η έκδοση Peak Pike το ID.R με χρόνο 43.05._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου