top icon
Κόσμος

VW Polo αποδίδει πάνω από 500 ίππους – Δείτε το video

Ιπποδύναμη που μοιάζει εξωπραγματική για ένα VW Polo και ακόμα περισσότερο με κινητήρα diesel που έχει χωρητικότητα μικρότερη των 2,0 λίτρων.

Το να βελτιώσεις ένα αυτοκίνητο, έχει, -ως ένα βαθμό- ενδιαφέρον. Μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα για να αυξήσεις την ισχύ του, μέχρι και πάρα πολλά, αν είσαι πιο απαιτητικός. Εδώ, σ’ αυτό το θέμα, με το VW Polo, έχουμε τη δεύτερη περίπτωση, που δοκίμασαν να φτάσουν και να ξεπεράσουν, ίσως τα όρια του κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ταπεινό diesel μοτέρ 1,9 λίτρων, που χρησιμοποιείται και στην έκδοση παραγωγής του VW Polo. Στο video που δημιούργησαν στο κανάλι YouTube CCD Video φαίνεται η δουλειά που έγινε σε επίπεδο απόδοσης.

Οι αλλαγές είναι πολλές και απέχουν σημαντικά από ένα εργοστασιακό κινητήρα, καθώς έχουν πειράξει όλα τα… σωθικά του, ενώ έχουν προσθέσει και νίτρο για επιπλέον ώθηση. Το αυτοκίνητο ανέβηκε στο δυναμόμετρο για να μετρήσουν την ισχύ του. Αρχικά χωρίς εξωτερική υποβοήθηση από το νίτρο και μόνο με τις μετατροπές που είχαν κάνει στον κινητήρα.

Το διάγραμμα ανέβηκε στους 366 ίππους και τα 587 Nm ροπής, με την πίεση του turbo να είναι ρυθμισμένη στα 2,8 bar. Ακολούθησε μέτρηση με νίτρο και σ’ αυτή την περίπτωση η δύναμη του VW Polo σκαρφάλωσε στους 472 ίππους και η ροπή στα 789 Nm. Τα καλύτερα ήρθαν λίγο αργότερα, μετά από μερικές ακόμα μετρήσεις στο δυναμόμετρο. Εκεί ανέβηκε ακόμα περισσότερο, στους 513 ίππους και τα 865 Nm ροπής. Σίγουρα αυτές δεν είναι τιμές που περιμένεις από ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο, αυτής της φιλοσοφίας. Δείτε αναλυτικά στο video που ακολουθεί τη δουλειά που έγινε.

VW Polo 500PS

VW Polo 500 PS

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ