top icon
Κόσμος

World Car of the Year 2022: Οι υποψήφιοι

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού «World Car of the Year» και τα τρία υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικά.

Οι νικητές του καθιερωμένου πλέον θεσμού «World Car Of The Year» θα ανακοινωθούν πριν από το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, ενώ επισημοποιήθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων και στις έξι κατηγορίες, ασφαλώς και των τριών που θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2022.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, που ξεκινούν από το 2005, η αναμέτρηση θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Το 2019 και το 2021 μεταξύ των τριών τελικών υποψηφίων οι δύο ήταν ηλεκτρικά μοντέλα, όμως φέτος είναι όλοι μηδενικών ρύπων.

Οι διεκδικητές του μεγάλου τίτλου είναι το Ford Mustang Mach-E, το Kia EV6 και το Hyundai Ioniq 5. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι υπάρχουν ουσιαστικά δύο ανταγωνιστές, αφού το EV6 και το Ioniq 5 μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα. Ωστόσο, έχουν πολύ διαφορετική αισθητική και υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές σε μερικούς τομείς, όπως το EV6 που προσφέρει ένα μοντέλο GT με 576 ίππους.

Μεταξύ των 102 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από ολόκληρο τον κόσμο που ψηφίζουν για την ανάδειξη του World Car Of The Year, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον συνάδελφο από το gocar.gr Μιχάλη Γεωργιάδη. Ας δούμε αναλυτικά τους υποψήφιους:

World Car
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Ioniq 5
Kia EV6

World Electric Vehicle
Hyundai Ioniq 5
Audi E-Tron GT
Mercedes-Benz EQS

World Urban Car
Opel Mokka
Toyota Yaris Cross
Volkswagen Taigun

World Luxury Car
BMW iX
Genesis GV70
Mercedes-Benz EQS

World Performance Car
Audi E-Tron GT
BMW M3/M4
Toyota GR 86 / Subaru BRZ

World Car Design
Audi E-Tron GT
Hyundai Ioniq 5
Kia EV6

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ