top icon
Επικαιρότητα

Με το βλέμμα στη Mitsubishi o Κάρλος Γκον

Ο Carlos Ghosn, γνωστός από τη μακρά θητεία του στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Nissan Motor κατά την οποία έσωσε τη Nissan από τη χρεοκοπία, γυρίζει σελίδα στην καριέρα του έχοντας ολοκληρώσει και το τελευταίο του επιχειρηματικό πλάνο, ήτοι την εξαγορά της Mitsubishi από τη Renault-Nissan.

O Ghosn, ο οποίος εντάχθηκε στη Nissan το 1999 (από τη Renault) και έγινε διευθύνων σύμβουλός της δυο χρόνια αργότερα, θα διατηρήσει τη θέση του ως πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας. Τη θέση του CEO θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος συν-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χιρότο Σαϊκάουα.

Ο 62χρονος μάνατζερ με καταγωγή από το Λίβανο, τη Βραζιλία και τη Γαλλία θα διατηρήσει επίσης τους ρόλους του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault και της Renault-Nissan, καθώς και ως πρόεδρος της Mitsubishi, η οποία εισήχθη στη Συμμαχία τον περασμένο Οκτώβριο. Ο λόγος της παραίτησής του από τη θέση του στη Nissan -όπως ο ίδιος δήλωσε- είναι η αυξημένη του εμπλοκή στην ένταξη και καθιέρωση της Mitsubishi στο εταιρικό σχήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά της Mitsubishi εκτόξευσε τη Συμμαχία στο Νο4 στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων, πίσω από τις VW, Toyota και GM.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ