top icon
Επικαιρότητα

Mitsubishi Colt

To “μυστηριώδες όχημα” της Mitsubishi που κράταγε ως έκπληξη για το Παρίσι δεν ήταν άλλο από το νέο Colt.

Η Mitsubishi Motors θέλοντας να εκμεταλλευτεί την επιτυχία των 267.000 μονάδων της πρώτης γενιάς Colt, παρουσίασε στο Παρίσι την επόμενη γενιά του δημοφιλούς αυτοκινήτου. Το νέο Colt πλησιάζει περισσότερο στα ζωηρά αδερφάκια του της οικογένειας Lancer, με την εξωτερική του σχεδίαση προσεκτικά ανανεωμένη από την Mitsubishi Design Europe.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια πελατών τα τελευταία 4 χρόνια, η επόμενη γενιά Colt προσφέρει ένα καλύτερο και ποιοτικά αναβαθμισμένο εσωτερικό. Οι κυριότερες αλλαγές που παρατηρούνται είναι: χαμηλότερο επίπεδο NVH (θόρυβοι – κραδασμοί – τριγμοί), ανασχεδιασμένο ταμπλό, νέα ταπετσαρία, βελτιωμένος εξοπλισμός και μεγαλύτερη ευελιξία των πίσω καθισμάτων που μεταφράζεται σε αυξημένη χωρητικότητα φορτίου (από 854 λτ. για το προηγούμενο Colt στα 1.032 λτ. στο νέο).
 
Από πλευράς κινητήρων, παράλληλα με τους υπάρχοντες βενζινοκινητήρες (1.1/75 ίπποι, 1.3/95 ίπποι, 1.5/109 ίπποι), η Mitsubishi θα λανσάρει και νέες «οικολογικές» εκδόσεις. Με τη διακριτική επωνυμία «Clear Tec» θα διαθέτουν συστήματα «Automatic Stop & Go» και ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης. Το αποτέλεσμα θα είναι η μείωση έως και 10% στις εκπομπές CO2, ενώ μία ειδική έκδοση «Flex Fuel» θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο του προγράμματος Clear Tec για το Colt.
 
Επίσης λανσάρεται και ένα νέο Colt Ralliart, με κινητήρα 1.5 λτ. υπερτροφοδοτούμενο, με ιπποδύναμη 150 ίππων. Συγκριτικά με το προηγούμενο Colt CZT και πέραν της ισχυρότερης δομής του, η ανάρτηση του Colt Ralliart έχει βελτιωθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία για πιο ζωηρή δυναμική συμπεριφορά, ενώ οι κλίσεις του αμαξώματος έχουν μειωθεί χάρη σε μία αντιστρεπτική δοκό μεγαλύτερης διαμέτρου μπροστά.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ