top icon
Επικαιρότητα

Νέες φωτογραφίες και πληροφορίες για την Alpine A120

Η γαλλική εταιρεία αποκαλύπτει κομμάτι-κομμάτι το νέο σπορ κουπέ της.

Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά να ενημερωθούμε για τα αεροδυναμικά επιτεύγματα της νέας Α120, όπως πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται το μοντέλο το οποίο θα επαναφέρει και πρακτικά στη… ζωή τη θρυλική Alpine. Όπως φαίνεται και στη μια εκ των δύο φωτογραφιών τις οποίες η γαλλική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το δάπεδο της νέας Α120 είναι επίπεδο με τον «έντονο» μάλιστα διαχύτη αέρα να δεσπόζει στο πίσω τμήμα του. Σύμφωνα με τους Γάλλους, η απρόσκοπτη ροή αέρα κάτω από αυτοκίνητο αποτελεί κλειδί για την υψηλή του απόδοση. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ιθύνοντές της εταιρείας, «ο συνδυασμός του επίπεδου πατώματος –επιλογή που συναντάται στα super cars και φυσικά στους αγώνες- και του πίσω διαχύτη εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης».

Διαβάστε επίσης: Ιδού το αλουμινένιο πλαίσιο της νέας Alipne A120

Ως εκ τούτου, οι αεροδυναμιστές της Alpine έκριναν πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να τοποθετήσουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος κάποιο πτυσσόμενο ή σταθερό «βοήθημα», όπως συμβαίνει με ουκ ολίγες προτάσεις του ανταγωνισμού, το οποίο, μάλιστα, θα διατάραζε την αισθητική αρμονία της κατασκευής που αντλεί την έμπνευσή της από την «ορίτζιναλ» Α110.

Παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι κρατούν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, ερμητικά κλειστό το στόμα τους αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές της Α120, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως την κίνηση θα εξασφαλίζει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,8 λίτρων, ο οποίος θα βασίζεται στον αντίστοιχο 1.600άρη της Renault. Στη βασική του εκδοχή αναμένεται να αποδίδει περί τους 250 ίππους, ενώ στην κορυφαία του παραλλαγή, περί τους 300 ίππους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ