top icon
Επικαιρότητα

Νέες πληροφορίες για τη Bugatti Chiron

Ο διάδοχος της Veyron σπάει όλα τα ρεκόρ με τις τεχνικές και όχι μόνο περγαμηνές του.

Οι εν εξελίξει περιπέτειες στους κόλπους του γερμανικού Ομίλου φαίνεται πως δεν αποθαρρύνουν τους ιθύνοντές του, μιας και το φιλόδοξο project που αφορά στον αντικαταστάτη της Veyron, προχωρά. Και μάλιστα, με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η νέα Chiron -ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται τελικά το νέο και… εξωφρενικό ως προς τις περγαμηνές του αυτό δημιούργημα των Γερμανών- θα κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που θα αποδίδει 1.500 ίππους, αλλά και ισάριθμά Nm ροπής. «Κορμός» του θα είναι ο γνωστός W16 8λιτρος κινητήρας της Veyron, ο οποίος θα εξελιχθεί περεταίρω διαθέτοντας b προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ψύξεις του εν λόγω ιπποφορβείου. Ήτοι, 5 παραπάνω σε σχέση με τη σημερινή εκδοχή του. Φυσικά, η παρουσία τεσσάρων υπερσυμπιεστών θεωρείται εκ των ουκ άνευ.

Το μεγάλο στοίχημα για τους μηχανικούς της Bugatti είναι η νέα Chiron να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας που η προκάτοχος της ήδη κατέχει. Στο επίκεντρο των προσπαθειών της εταιρείας, αλλά και της Michelin, η οποία εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να εξελίξει τα ελαστικά Pilot Sport PAX της νέας Chiron, είναι ένας και μόνος αριθμός: 450 χλμ./ώρα! Προς το παρόν, πάντως, τα 2,3 δλ. για την «καθιερωμένη» επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα πρέπει να θεωρούνται μια… εξασφαλισμένη επίδοση.

Οι καταιγιστικές αυτές επιδόσεις, όπως είναι φυσικό, επιβάλλουν και ανάλογα υψηλές δυνατότητες πέδησης. Για το λόγο αυτό, η νέα Chiron, η οποία θα «πατά» σε τροχούς διαμέτρου 20 και 21 ιντσών, θα εφοδιάζεται κατά πάσα πιθανότητα με δίσκους διαμέτρου 420 και 400 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Σχεδιαστικά, όλες οι πληροφορίες συντείνουν πως η νέα Chiron θα υιοθετεί πολλά από τα σχεδιαστικά highlight του πρωτοτύπου Vision Grand Turismo που είδαμε δια ζώσης στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης (φωτ.).

Σε κάθε περίπτωση, όλες μας οι απορίες θα λυθούν σε λίγους μόλις μήνες από σήμερα. Και συγκεκριμένα, τον προσεχή Μάρτιο, όταν η Bugatti αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ