top icon
Επικαιρότητα

Πληθαίνουν οι φήμες για supercar από τη BMW

Νεότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα αναφέρουν ότι η BMW συνεχίζει κανονικά με την εξέλιξη του πρώτου υπεραυτοκινήτου στη γκάμα της.

Και το όνομα αυτού, Ζ10 ED. Νεότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα αναφέρουν ότι η BMW συνεχίζει κανονικά με την εξέλιξη του πρώτου υπεραυτοκινήτου στη γκάμα της. Η κωδικοποίηση Ζ έγινε ώστε να υπάρχει απόλυτος διαχωρισμός με τη σειρά Μ, των σπορ μοντέλων της Βαυαρικής εταιρίας. Όσο για το ED, προκύπτει από τα αρχικά του Efficient Dynamics.
 
Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί θέλουν να τονίσουν τον «πράσινο» χαρακτήρα του αυτοκινήτου, δίνοντας ταυτόχρονα ένα στίγμα των οικολογικών τεχνολογιών που έχουν αναπτύξει και σκοπεύουν να περάσουν σε ολόκληρη τη γκάμα τους, ανεξαρτήτως του προσανατολισμού κάθε μοντέλου. Όσο για το βάρος του αυτοκινήτου, αναμένεται να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 1.400 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου.
 
Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, φήμες κάνουν λόγο για την εξέλιξη ενός εξακύλινδρου σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενου συνόλου άμεσου ψεκασμού, ισχύος 400 περίπου ίππων. Εάν αυτά ευσταθούν, τότε είναι ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Z10 ED, να σταθεί απέναντι από το Audi R8 και τις αντίστοιχες Porsche 911. Εμφανισιακά ακόμα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία, θεωρείται όμως πολύ πιθανό οι βασικές γραμμές του αμαξώματος να παραπέμπουν στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Μ1 που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2008.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ