top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα Honda Civic Si Sedan και Coupe των 205 ίππων

Πρόκειται για μια έκδοση για την αγορά των ΗΠΑ που γεφυρώνει τα χάσμα ανάμεσα στις ταπεινές εκδόσεις του νέου Honda Civic και την επερχόμενη με τον κωδικό Type-R.

Η έκδοση Si παρουσιάστηκε πριν λίγες μόλις ώρες αρκετά πριν το επίσημο ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης. Πρόκειται για μια έκδοση που θα πωλείται αποκλειστικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με δύο τύπους αμαξώματος και τον γνωστό 1.500άρη κινητήρα τούρμπο των Ιαπώνων με αυξημένη ιπποδύναμη. Πιο συγκεκριμένα, ο VTEC κινητήρας της έκδοσης Si και του νέου Honda Civic Si, που στην τελευταία αυτή εκδοχή του θα πωλείται σε όλες τις αγορές της υφηλίου, αποδίδει 205 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. αντί για 182 ίππους, συνδυαζόμενος με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ιθύνοντες της Honda, η μέγιστη τιμή της ροπής (260 Nm) θα είναι «παρόντα» στο 70% του εύρους περιστροφής του 4κύλινδρου κινητήρα των Ιαπώνων. Προς το παρόν πάντως η Honda δε δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις που το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο εξασφαλίζει στα «αμερικάνικα» Civic Si Sedan και Coupe. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η έκδοση Si διαθέτει στο μηχανολογικό και όχι μόνο εξοπλισμό της ελαστικά διαστάσεων 235/40 R18, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, δίσκους 312 χλστ. εμπρός και παχύτερες, μεταξύ άλλων, αντιστρεπτικές δοκούς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ