top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την Zagato Mostro!

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο της παλιάς καλής ιταλικής σχολής με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων ζωής της διάσημης τρίαινας.

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο της παλιάς καλής ιταλικής σχολής με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων ζωής της διάσημης τρίαινας.
Η Zagato, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην ένδοξη ιταλική μάρκα που αισίως κλείνει πλέον 100 χρόνια παρουσίας, πρόκειται να παρουσιάζει μέσα στο καλοκαίρι στα πλαίσια της εκδήλωσης Concorso dʼEleganza, την εντυπωσιακή Mostro (το τέρας!).  Πρόκειται για ένα σπορ κουπέ μοντέλο, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 5 αντίτυπα έως τα Χριστούγεννα του 2015 «προοριζόμενα» φυσικά για ισάριθμους τυχερούς, που αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από την θρυλική 450S Costin Zagato Coupe του 1957, με την οποία ο Sterling Moss είχε συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Μαν. Λόγω της εντυπωσιακής ισχύος της, οι λάτρεις των αγώνων την αποκαλούσαν την εποχή εκείνη «il Monstro», δηλαδή «το τέρας», εξ ου και η ονομασία της σύγχρονης εκδοχής του.

Το 2θέσιο GT αυτό μοντέλο διαθέτει ένα προηγμένο πλαίσιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Στο πίσω μέρος, συναντάμε ένα υποπλαίσιο, στο οποίο εδράζονται το ρεζερβουάρ καυσίμου, η ανάρτηση και το σύστημα εξαγωγής του κινητήρα, που φυσικά φέρει την υπογραφή της Maserati. Σύμφωνα με όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα με ξηρό κάρτερ, με… άγνωστη απόδοσης, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων._Χ.Α.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ