top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Chrysler Portal Concept

Το Portal Concept είναι μια απροσδόκητη πρωτότυπη πρόταση από την Chrysler που φωτογραφίζει το προφίλ των οικογενειακών αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο και «αυτόνομο» minivan για έξι επιβάτες με πρωτοποριακή σιλουέτα, με το οποίο η Chrysler φιλοδοξεί να δώσει μια νέα… νότα στο μάλλον συντηρητικό προφίλ της. Σε ότι αφορά στις τεχνικές περγαμηνές του Portal Concept, το οποίο επίσημα θα παρουσιαστεί στην Consumer Electronics Show που θα πραγματοποιηθεί στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, διαθέτει αυτονομία της τάξης των 400 χλμ. κινούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται εγκατεστημένος εμπρός και μια συστοιχία μπαταριών 100 kWh. Σύμφωνα με την εταιρεία, με την αρωγή ταχυφορτιστή 350 kW, το Portal Concept θα μπορεί μέσα σε μόλις 20 λεπτά της ώρας να ανακτήσει μέσω του κοινού οικιακού δικτύου ενέργεια ικανή για την κάλυψη μιας απόσταση μήκους 240 περίπου χλμ.

Σήμα κατατεθέν των εξωτερικών επιφανειών του αμερικανικού πρωτοτύπου αποτελούν οι διπλές συρόμενες πόρτες, η κυψελοειδής μάσκα και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα εδράζονται σε ράγες έτσι ώστε να είναι εφικτή η μετακίνηση ή και πλήρη αναδίπλωσή τους. Από εκεί και πέρα, οι ποικίλες οθόνες με τη φουτουριστική σχεδίαση αλλά και το… φευγάτο πηδάλιο καταλαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα των επιφανειών του ταμπλό προσδίδοντας στην καμπίνα ένα πολύ… προχωρημένο σχεδιαστικό προφίλ.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως το Portal Concept διαθέτει ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης «επιπέδου 3», όπως το αποκαλεί η Chrysler, το οποίο του επιτρέπει να κινείται αυτοβούλως στους εθνικούς δρόμους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ