top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Νέο Ford Galaxy

Η Ford Motor Company αποκάλυψε το νέο Galaxy, ένα ευρύχωρο και βελτιωμένο όχημα μεταφοράς επιβατών που υπόσχεται πολυτελή ταξίδια για επτά άτομα.

Η Ford Motor Company αποκάλυψε το νέο Galaxy, ένα ευρύχωρο και βελτιωμένο όχημα μεταφοράς επιβατών που υπόσχεται πολυτελή ταξίδια για επτά άτομα.

 

Υιοθετώντας την τελευταία παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας με προηγμένη μάσκα και προβολείς slimline, το νέο Galaxy προσφέρει επτά καθίσματα κανονικών διαστάσεων, που επιτρέπουν την εύκολη διαμόρφωση των χώρων επιβατών και αποσκευών με μία λειτουργία που ανυψώνει τα καθίσματα της τρίτης σειράς με ένα μπουτόν. Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα άνεσης, χάρη στη λειτουργία μασάζ των MultiContour Seats της Ford. Οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από την πίσω ανάρτηση integral link που παρέχει ομαλή και αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.

Το Galaxy συνδυάζει την παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford με εξελιγμένες τεχνολογίες. Η σχεδίαση πίσω ανάρτησης integral link περιλαμβάνει αλουμινένιους κάτω βραχίονες ελέγχου, που μειώνουν το βάρος κατά 2 κιλά. Το νέο Galaxy θα διατίθεται με το νέο κινητήρα 2.0 TDCi Biturbo diesel 210 PS της Ford που προσφέρει βελτιωμένη απόκριση και αποδίδει ροπή 450 Nm από τις 2.000 rpm. Ο αναβαθμισμένος 2.0- TDCi diesel της Ford με ένα υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας προσφέρεται με 120, 150 και 180 PS, έχοντας αναθεωρημένο μπλοκ, νέα κυλινδροκεφαλή και χαρτογράφηση ψεκασμού καυσίμου. Το σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων με παγίδευση των οξειδίων του αζώτου φτωχού μείγματος συμβάλλει στην επίτευξη καθαρότερων ρύπων. Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων, η Ford προσφέρει τους νέους 1.5 EcoBoost 160 PS και 2.0 EcoBoost 240 PS. Ολόκληρη η γκάμα κινητήρων του Galaxy είναι συμβατή με τις προδιαγραφές ρύπων Euro Stage VI.

Το επίπεδο πάτωμα του χώρου αποσκευών διευκολύνει τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων ενώ με τη δυνατότητα μετακίνησης εμπρός-πίσω και ανάκλισης των καθισμάτων της δεύτερης και τρίτης σειράς ατομικά, ο χρήστης μπορεί να διαμορφώνει εύκολα συνδυασμούς χώρων επιβατών και αποσκευών ανάλογα με τις ανάγκες του, από διαδρομές στο σχολείο μέχρι μεταφορά στο αεροδρόμιο. Κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών το νέο Cargo Management System προσφέρει 20 λίτρα κρυφού αποθηκευτικού χώρου και βοηθά στη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους.

Η ανεύρεση της ιδανικής θερμοκρασίας επιτυγχάνεται τώρα πολύ ταχύτερα με το αναβαθμισμένο σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και A/C που έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Ford Mondeo. Το σύστημα προσφέρει περισσότερη ροή αέρα, είναι ικανό για χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ είναι και πιο αθόρυβο. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να επιλέγουν τις δικές τους ρυθμίσεις με ειδικό σύστημα κλιματισμού και τα δικά τους χειριστήρια. Το εσωτερικό διατηρείται επίσης δροσερό στη λιακάδα χάρη στη χρήση θερμομονωτικού φιμέ κρυστάλλου που δεν επιτρέπει την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας και της θερμότητας μέσα στην καμπίνα.

 

Η διάταξη πίσω ανάρτησης integral link της Ford πετυχαίνει την απαιτούμενη ενδοτικότητα για μεγαλύτερη άνεση, διατηρώντας παράλληλα πλευρική ακαμψία για ανώτερη κατευθυντικότητα και οδική συμπεριφορά. Η ανάρτηση αυτή –γνωστή από το νέο Mondeo και το νέο SMAX– επιτρέπει επίσης στον τροχό να οπισθοχωρεί ελαφρώς περισσότερο στις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Αυτό προσφέρει βελτιωμένη απορρόφηση κραδασμών για πιο ομαλή οδήγηση και μειωμένα επίπεδα θορύβου. Το Galaxy προσφέρεται επίσης με σύστημα αυτόματης ρύθμισης πίσω ανάρτησης που διατηρεί το βέλτιστο ύψος αμαξώματος για άνεση και οδική συμπεριφορά.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ