top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 15 Απριλίου για την ηλεκτρική Mercedes EQS

Με την παραγωγή των μπαταριών με χωρητικότητα 108 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία έως 700 χλμ. να έχει πάρει ήδη το πράσινο φως, η Mercedes είναι έτοιμη να αποκαλύψει την ηλεκτρική EQS στις 15 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ανθρώπων της γερμανικής μάρκας, η νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQS, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 15 Απριλίου, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Mercedes. Και μαζί με αυτή το ντεμπούτο μιας ολοκαίνουργιας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εξασφαλίζουν με μία πλήρη φόρτιση αυτονομία κίνησης για αποστάσεις μήκους έως και 700 χλμ.

Έχοντας ενσωματώσει την παραγωγή μπαταριών στην υπάρχουσα «αλυσίδα» στην οποία η Mercedes κατασκευάζει ήδη συστήματα μετάδοσης, το εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο Hedelfingen ξεκίνησε να παράγει τους συσσωρευτές ενέργειας υψηλής τάσης της EQS, αλλά και εκείνες που θα δούμε να «φορά» η επερχόμενη και επίσης ηλεκτρική EQE.

Mercedes EQS

Διαβάστε επίσης: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα από την Mercedes έως το 2022

Σύμφωνα με την Mercedes, η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας της νέας EQS θα φτάνει τις 108 kWh με την χημεία της να περιλαμβάνει τα στοιχεία του νικελίου, του κοβαλτίου και του μαγγανίου σε αναλογία 8:1:1.

Το εργοστάσιο στο οποίο παράγονται οι μπαταρίες της EQS έχει εμβαδόν περίπου 16.500 τ.μ.. Όπως ανακοινώνει η Mercedes, η γραμμή παραγωγής έχει συνολικό μήκος 300 μέτρων διαθέτοντας περισσότερους από 70 διαφορετικούς σταθμούς με μεγάλο αριθμό αυτοματοποιημένων και χειροκίνητων διαδικασιών.

Mercedes EQS

Εκτός από την άρτι αφιχθείσα EQA και τη νέα EQS, μέσα στο 2021 η Mercedes αναμένεται να παρουσιάσει τις επίσης ηλεκτροκίνητες EQB και EQE.

Τέλος, σε ότι αφορά τα plug-in υβριδικά μοντέλα της γκάμας της, η Mercedes αναμένεται να έχει στις τάξεις περί τις 20 διαφορετικές προτάσεις έως και το πέρας του 2021, συμπεριλμβανομένων και εκείνων που αφορούν τις νέες C-Class και S-Class.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ