top icon
Επικαιρότητα

Προχωρά το πρόγραμμα «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους»

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προγράμματος «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» και υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης για την προμήθεια δέκα ηλεκτρικών οχημάτων.

Για δέκα νέα ηλεκτρικά οχήματα υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης ο Δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, ανταποκρινόμενος στο πρόγραμμα με τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους Αντώνης Τρίτσης». Το αίτημα περιλαμβάνει επίσης και την προμήθεια οκτώ σημείων φόρτισης των ανωτέρω οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται ο Δήμος να αποκτήσει δύο ανατρεπόμενα ηλεκτρικά φορτηγά, δύο ηλεκτρικά van κινητά συνεργεία, ένα ηλεκτρικό van, ένα ηλεκτρικό αποφρακτικό όχημα, ένα ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς προσωπικού μικρότερο των 9 θέσεων, ένα ηλεκτρικό επιβατηγό όχημα, ένα ηλεκτρικό σάρωθρο και ένα ηλεκτρικό όχημα αποφρακτικό. Ο προϋπολογισμός των προαναφερόμενων οχημάτων και των οκτώ σημείων φόρτισης ανέρχεται στο ποσό των επτακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ, συνυπολογιζομένου και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (πηγή: Διαύγεια)

TRITSHS

Ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ανέφερε: «Με την συγκεκριμένη πρόταση ενισχύουμε το στόλο των οχημάτων του Δήμου μας αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας και παράλληλα διευρύνουμε το πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου μας. Ο Δήμος μπαίνει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων που είναι το μέλλον στα αυτοκίνητα και στις μετακινήσεις, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον λόγω της περιορισμένη ηχορύπανσης, του χαμηλού κόστος μετακίνησης και την μικρότερη θερμική επιβάρυνση. Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης στα πλαίσια την πολιτικής μας για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ