top icon
Επικαιρότητα

Πρόσω ολοταχώς για την Mercedes

Το αστέρι της Στουτγάρδης σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο όσον αφορά στη δημοτικότητα των μοντέλων της ανά την υφήλιο.

Το αστέρι της Στουτγάρδης σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο όσον αφορά στη δημοτικότητα των μοντέλων της ανά την υφήλιο.

Πειστική και συνάμα απτή απόδειξη ότι ο κλάδος των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz βρίσκεται στο… σωστό δρόμο, αποτελούν τα πρόσφατα και όχι μόνο επιτεύγματά του στον τομέα των πωλήσεων. Χαρακτηριστικά, τον μήνα που μας πέρασε η Mercedes σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο της τάξης του 14,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 120.270 ταξινομήσεις. Στην Ευρώπη, η γερμανική εταιρεία σημείωσε περισσότερες από 50.000 πωλήσεις καινούργιων οχημάτων, με τις 17.497 εξ αυτών να καταγράφονται στη Γερμανία, που αποτελεί για την ίδια τη μεγαλύτερη, εντός της γηραιάς ηπείρου, αγορά. Στη γεωγραφική αυτή περιφέρεια η μεγαλύτερη άνοδος για την μήνα Φεβρουάριο σημειώθηκε στην Πολωνία (+92,5%), ενώ εξίσου σημαντική ήταν η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας σε Ισπανία (+39,6%), Σουηδία (+34,9%) και Βέλγιο (+36,5%).

Εκτός των… συνόρων μας, η εικόνα για τον μήνα Φεβρουάριο όσον αφορά στους δείκτες πωλήσεων της Mercedes ήταν ανάλογη. Στις Η.Π.Α. η αύξηση άγγιξε το 5%, στις αγορές της Ασίας το 15%, ενώ νέο ρεκόρ, με 19.979 πωλήσεις, «είδαν» οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας (+13,6%). Στο ίδιο μήκος κυμματος και οι επιδόσεις της στη Ρωσία, όπου παρά την οικονομική ύφεση, οι πωλήσεις της Mercedes σημείωσαν αύξηση τον περασμένο μήνα της τάξης του 16,5%.

Ποιο, όμως, ήταν το μοντέλο εκίνο που αποτέλεσε τον κορμό, ή αν προτιμάτε, τον… καθοριστικό παράγοντα για την εν λόγω επιτυχία; Η C-Class, τόσο στις εκδόσεις sedan, όσο και στις Estate, οι οποίες, κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτος, έχουν καταφέρει να «κατακτήσουν» ένα αξιοζήλευτο μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων της μάρκας. Ήτοι, 63.878 ταξινομήσεις σε σύνολο 246.135, από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη του περασμένου μήνα_Χ.Α.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ