top icon
Επικαιρότητα

PSA: 2.000.000 ντίζελ οχήματα με παράνομο λογισμικό, λένε οι γαλλικές αρχές

Ύστερα από έρευνα των ανακριτικών αρχών της Γαλλίας, σχεδόν δύο εκατομμύρια ντίζελ οχήματα των Citroen, Peugeot και DS φέρονται να ενσωματώνουν στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρησης των κινητήρων τους ένα παράνομο λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Την ως άνω είδηση, που αυτή τη στιγμή κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης, έφερε στο φως με σχετικό δημοσίευμά της σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει πριν λίγα μόλις λεπτά και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τις ως άνω πηγές, το γκρουπ PSA είναι ο τέταρτος όμιλος που από τον Φεβρουάριο του 2017 έχει τεθεί στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών της χώρας, μετά το VW Group, το Renault Group και την Fiat Chrysler Automobiles.

Σύμφωνα με την Le Monde, οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας όχι μόνο γνώριζαν την ύπαρξη του παράνομου αυτού λογισμικού, αλλά επιπλέον, μέσω σχετικού υπηρεσιακού εγγράφου που οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές έχουν στα χέρια τους, παρότρυναν την ομάδα εξέλιξης να το «αναπτύξουν» ώστε να είναι όσο γίνεται πιο… αόρατο.

Από τα μεριά της, η PSA αρνείται κατηγορηματικά τις ως άνω κατηγορίες.

«Αρνούμαστε τις κατηγορίες εξαπάτησης. Η PSA συμμορφώνεται με τους κανονισμούς σε κάθε χώρα όπου διαθέτει τα οχήματά της, τα οποία δεν έχουν ποτέ εξοπλιστεί με λογισμικό ή συστήματα που ενεργοποιούνται στην διαδικασία μέτρησης των εκπομπών ρύπων και καθίστανται ανενεργά κατά τη χρήση του αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εν συνεχεία, η γαλλική εταιρεία περνά στην… αντεπίθεση, λέγοντας τα εξής:

«Η PSA είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που έχει εφαρμόσει μια προσέγγιση πλήρους διαφάνειας σχετικά με την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 των μοντέλων της  σε συνθήκες πραγματικής χρήσης. Η προσέγγιση αυτή θα επεκταθεί και στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου έως τα τέλη του 2017. Τα αποτελέσματα των 400 αυτών μετρήσεων, τα οποία καλύπτουν 60 μοντέλα (80% των ευρωπαϊκών πωλήσεων), είναι αναρτημένα στους ιστοτόπους των εμπορικών σημάτων του ομίλου μας».

Κλείοντας αξίζει να προσθέσουμε πως με το άκουσμα και μόνο των παραπάνω… μαντάτων, η τιμή της μετοχής της PSA «έπεσε» σήμερα στα διεθνη χρηματιστήρια κατά 4,4%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ