top icon
Επικαιρότητα

Renault Kwind: To παγκόσμιο μικρό!

Η γαλλική εταιρεία λανσάρει ένα νέο μοντέλο με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας της στις ανερχόμενες αγορές της υφηλίου.

Η γαλλική εταιρεία λανσάρει ένα νέο μοντέλο με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας της στις ανερχόμενες αγορές της υφηλίου.

Και συγκεκριμένα, στην Ινδία, όπου η συμμαχία Renault-Nissan κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς της τάξη του 2%. Βραχυπρόθεσμος, πάντως, στόχος της είναι το ποσοστό αυτό να υπερδιπλασιαστεί «σκαρφαλώνοντας», έως το 2020, στο 5%. Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα ένα στα δύο μοντέλα της Renault-Nissan ταξινομούνται στις υπόλοιπες αγορές της υφηλίου πλην της Ευρώπης, ενώ πέντε χρόνια πριν, και συγκεκριμένα το 2010, το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο μόλις 37% (περίπου ένα στα τρία αυτοκίνητα). Με δεδομένη λοιπόν τη στρατηγική της Renault-Nissan και προσωπικά του Carlos Ghosn για περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας των δύο εταιρειών στις… ανερχόμενες αυτές αγορές, το λανσάρισμα ενός αυτοκινήτου της μικρής κατηγορίας με χαμηλό κόστος,  μόνο ως εύλογο μπορεί να θεωρηθεί.

Τι ακριβώς όμως πρεσβεύει το νέο Kwind; Κρίνοντας με βάση της διαστάσεις του (μήκος: 3,68 μ., πλάτος 1,58 μ.), εύκολα συμπεραίνει κανείς πως πρόκειται για ένα τυπικό «μικρό», το οποίο όμως δανείζεται πολλά στοιχεία από τα μοντέλα της κατηγορίας crossover. Εξ ου η υιοθέτηση των πλαστικών προστατευτικών τμημάτων περιμετρικά του αμαξώματος, αλλά και η αυξημένη, στα 180 χλστ., απόσταση του πλαισίου από το έδαφος. Προς το παρόν, η γαλλική εταιρεία δεν έχει δώσει επίσημα… σημάδια αναφορικά με το τι πρόκειται να δούμε κάτω από το καπό του Kwind. Ωστόσο, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως την κίνηση θα παρέχει ένας νέος κινητήρας, πιθανότατα με τούρμπο, χωρητικότητας 0,8 λίτρων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Πότε θα δούμε το νέο Kwind στην Ευρώπη; Όπως όλα δείχνουν, ποτέ, μιας και ο… προορισμός του, πέραν της Ινδίας, η οποία πολύ σύντομα θα ανελιχθεί στην τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η Ρωσία, η Βραζιλία και φυσικά η Κίνα._Χ.Α.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ