top icon
Επικαιρότητα

Σε 3 λεωφορειολωρίδες θα κυκλοφορούν τα ταξί

Την πιλοτική κυκλοφορία των ταξί σε 3 λεωφορειολωρίδες, για διάστημα 2,5 μηνών, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις αρκετών συγκοινωνιολόγων, το υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει στην πιλοτική κυκλοφορία των ταξί σε τρεις λεωφορειολωρίδες, οι οποίες παρουσιάζουν μικρό αριθμό διέλευσης λεωφορείων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τα ταξί θα μπορούν να εισέρχονται από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου στη Λένορμαν, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια, στο τμήμα μεταξύ των οδών Τριπόλεως και Κρέοντος, στην ίδια οδό, στην κατεύθυνση προς κέντρο, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κρέοντος και Παλαμηδίου και στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής της οδού Μεταμορφώσεως στο Χαλάνδρι, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δουκίσσης Πλακεντίας και Ολύμπου.
 
Τα ταξί θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις τρεις αυτές λεωφορειολωρίδες από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00-13.00 και 18.00-21.00 και το Σάββατο από τις 10.00 ως τις 13.00. Η κίνηση των ταξί θα είναι δυνατή μόνο εφόσον μεταφέρουν επιβάτες και όχι για επιβίβαση ή αποβίβαση.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ