top icon
Επικαιρότητα

Σε πέντε ευρωπαϊκές πίστες «παρελαύνει» το νέο Honda Civic Type-R (video)

Οι Ιάπωνες βρήκαν έναν ακόμα τρόπο να γιορτάσουν την επάνοδό τους στην κατηγορία των καυτών χάτσμπακ. Αλλά και να προωθήσουν το νέο τους δημιούργημα.

Μετά το εντυπωσιακό 7.50:63 που «έγραψε» το νέο Type-R στην «Πράσινη Κόλαση» του Nordschleife, το οποίο αποτέλεσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για προσθιοκίνητο μοντέλο στο συγκεκριμένο τερέν (σημ.: λίγο αργότερα, ωστόσο, η επίδοσή αυτή κατερρίφθη από το VW Golf Clubsport S), σειρά έχουν πέντε ευρωπαϊκές πίστες προδιαγραφών F1 τις οποίες η ιαπωνική εταιρεία «επισκέφτηκε» πρόσφατα με το ολοκαίνουργιο «όπλο» της έχοντας στο τιμόνι του επαγγελματίες οδηγούς αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, στην πίστα του Silverstone, ο τρεις φορές Πρωταθλητής του BTCC, Matt Neal, έκανε χρόνο 2.31:85. Τα ηνία στη βελγική πίστα του Spa-Francorchamps ανέλαβε ο Rob Huff, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2.56:91. Ο επόμενος… στόχος των Ιαπώνων ήταν η πίστα της Monza, στην οποία ο Ούγγρος, Norbert Michelisz, κατάφερε να «γυρίσει» με το νέο Type-R σε χρόνο 2.15:16. Οι επόμενες δύο «επισκέψεις» του ιαπωνικού μοντέλου σε αγωνιστικά… λημέρια πραγματοποιήθηκαν στο Estoril της Πορτογαλίας, καθώς και στο Hungaroring της Ουγγαρίας, με τους Bruno Correia και Norbert Michelisz να σημειώνουν χρόνο 2.04.08 και 2.10:85 αντίστοιχα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επίσημη ενημέρωση την οποία διένειμε η Honda, το ιαπωνικό χάτσμπακ δεν έφερε σε καμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής. Ούτε καν στα λάστιχά του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ