top icon
Επικαιρότητα

Skoda: Η παραγωγή 600.000 Kodiaq και το ρεκόρ στο Nurburgring

Το Skoda Kodiaq έφτασε στην παραγωγή 600.000 μονάδων παγκοσμίως και οι Τσέχοι το γιορτάζουν, θυμίζοντας στιγμές όπως το ρεκόρ στο Nurburgring για την έκδοση RS.

Το Kodiaq κατέχει σημαίνουσα θέση στη γκάμα της Skoda, αφού με την παρουσίασή του το 2016, υπήρξε το πρώτο από μια σειρά οχημάτων SUV που λανσαρίστηκαν την τελευταία πενταετία.

Η παραγωγή του Kodiaq υπ’ αριθμόν 600.000, σε λιγότερα από 5 χρόνια, αποτελεί το επιστέγασμα μιας πορείας, μέσα από την οποία το μεγάλο SUV της τσεχικής μάρκας έχει συλλέξει περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία. Παράλληλα, αντανακλώντας το σπορ DNA της μάρκας, το Skoda Kodiaq RS πέτυχε ρεκόρ γύρου για 7θέσια SUV στην θρυλική “Πράσινη Κόλαση”, στην πίστα Nürburgring Nordschleife.

Skoda Kodiaq

Ακολουθώντας την τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με βάση την οποία τα SUV έχουν αναχθεί στην πιο δημοφιλή κατηγορία των τελευταίων ετών, η Skoda παρουσίασε μια γκάμα από SUV που σήμερα περιλαμβάνει πια 4 τέτοια αυτοκίνητα. Μετά από το Kodiaq ακολούθησαν τα Karoq, Kamiq και το πλήρως ηλεκτρικό Enyaq iV, τα οποία σήμερα -κυρίως τα τρία πρώτα- σημειώνουν το 40% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας.

Πριν καν παρουσιαστεί το Kodiaq το 2016, η Skoda φρόντισε να κάνει τον αντίστοιχο… θόρυβο, μετονομάζοντας για μία ημέρα την μικρή πόλη Kodiak (έτσι ονομάζεται η μεγαλύτερη καφέ αρκούδα στον κόσμο, που ζει μόνο στα νησιά των ακτών στην Αλάσκα) στο ομώνυμο νησί της Αλάσκα που υπήρξε πηγή έμπνευσης για το πρώτο SUV της μάρκας, σε Kodiaq.

Kodiak

Έπειτα από την παρουσίαση κατά την 1η Σεπτεμβρίου 2016, η παραγωγή του Skoda Kodiaq ξεκίνησε τον επόμενο μήνα, στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας. Από εκεί το χρονικό σημείο -το Kodiaq εμφανίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2017- μέχρι σήμερα, το μεγάλο SUV της μάρκας έφτασε σε παραγωγή 600.000 μονάδων, αφού στην πορεία εκτός από την Τσεχία, η παραγωγή του αυτοκινήτου επιμερίστηκε και σε εργοστάσια σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία. Με αυτόν τον τρόπο, το Skoda Kodiaq προσφέρεται σε 60 χώρες παγκοσμίως, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, όπου διατίθεται και το Kodiaq GT.

Σε αυτά τα σχεδόν 5 χρόνια, το Skoda Kodiaq έχει πετύχει αξιοσημείωτες επιδόσεις και έχει λάβει σημαντικά βραβεία. Η αρχή έγινε το 2018, όταν το Skodia Kodiaq RS, το πρώτο SUV με τα σπορ χαρακτηριστικά γράμματα RS, σημείωσε ρεκόρ γύρου (9:29.84) για επταθέσιο SUV στην περίφημη πίστα Nürburgring Nordschleife.  Επιπλέον, το Kodiaq έχει λάβει περισσότερα από 40 βραβεία παγκοσμίως, εκ των οποίων ξεχωρίζει το Red Dot Award του 2017.

Skoda Kodiaq RS

“Το Skoda Kodiaq έχει μεγάλη σημασία για τη μάρκα μας”, δήλωσε ο Martin Jahn, Μέλος του Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της Skoda Auto. “Η παρουσίασή του σήμανε την αρχή της εκστρατείας μας στα SUV, με την οποία κερδίσαμε νέους πελάτες σε όλον τον κόσμο. Σήμερα, τα SUV κατέχουν σχεδόν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεών μας.

“Από την αρχή, το Kodiaq υπήρξε η επιτομή συναισθηματικής σχεδίασης, μεγάλης ευρυχωρίας, ανώτερης οδηγικής άνεσης σε όλες τις συνθήκες  και εξαιρετικής σχέσης ποιότητας/τιμής. Με αυτά τα προτερήματα, το Kodiaq θα συνεχίσει την ιστορία επιτυχίας του στο μέλλον”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ