top icon
Επικαιρότητα

«Small Cars for a Big Future»

Με κεντρικό θέμα της «μικρά αυτοκίνητα για ένα μεγάλο μέλλον» συμμετέχει η Suzuki αυτές τις ημέρες στην 40η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, παρουσιάζοντας μια σειρά νέων προτάσεων για τους καιρούς που έρχονται. Σε αυτά φανερώνεται η επικέντρωση της ιαπωνικής εταιρείας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τις όσο το δυνατόν λιγότερες εκπομπές ρύπων από τα οχήματά της στους δρόμους. Παράλληλα, υιοθετεί νέους τρόπους μεταφοράς με άξονα τις μικρές διαστάσεις και τον ηλεκτρισμό, ενώ δε διστάζει να παρουσιάσει και κατασκευές που κινούνται σε πεζοδρόμια ή ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. Αξίζει λοιπόν, έστω και από τόσο μακριά, να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά σε όσα έχει να μας πει…
 
Pixy + SSC
Tο Pixy είναι ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα χαμηλής ταχύτητας, το οποίο μεταφέρεται κατά δυάδες από το «SSC», ένα μικρό van. Όταν στο μικρό Van τοποθετηθούν δύο Pixy, τότε μπορεί αυτό να λειτουργήσει ως όχημα μεταφοράς τους, εκμεταλλευόμενο το δικό τους σύστημα κίνησης. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος του Ιαπωνικού υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για την ανάπτυξη νέων, περισσότερο ανθρωποκεντρικών μέσων αυτόνομης κίνησης. Το Pixy μπορεί να κινείται σε πεζοδρόμια και στο εσωτερικό κτιρίων χωρίς να προκαλεί ενόχληση. Όταν υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στο δρόμο, τότε τα δύο Pixy ενσωματώνονται στο εσωτερικό του «SSC». Μάλιστα, το μικρό Van δεν είναι ο μοναδικός φορέας που έχει αναπτυχθεί για τα Pixy. Τα αυτόνομα «αυτοκινητάκια» μπορούν να συνδυαστούν με ένα πιο σπορ φορέα, το «SSF», ή ακόμα και με μια… βάρκα, την «SSJ», για απρόσκοπτη πλεύση.
 

Kizashi II

Ήταν ένα από τα εκθέματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις στη Φρανκφούρτη. Η crossover εξέλιξή του που εκτίθεται στο Τόκιο έχει πιο δυναμικό χαρακτήρα, τόσο αισθητικά όσο και μηχανολογικά, αναμιγνύοντας το wagon αμάξωμα με τις γραμμές ενός coupe. Και συνδυάζοντας τον V6 κινητήρα βενζίνης των 3.6 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα, είναι τόσο γρήγορο όσο και οικολογικό.
 
XHead
Συνδυάζοντας το εσωτερικό του Grand Vitara και το χώρο φόρτωσης του Carry, το «X-Head» φιλοδοξεί να διευρύνει αρκετά τα όρια ενός συμβατικού pick up. Η εξελιγμένη τετρακίνηση και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, επιτρέπουν στο «X-Head» να κινείται σε κάθε επιφάνεια. Ακόμα περισσότερο όμως, προσφέρει λύσεις για κάθε ανάγκη, χάρη στο μεταβαλλόμενο χώρο φόρτωσης που διαθέτει. Με διαφορετικές, εναλλασσόμενες μονάδες, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να μετατραπεί. Με τη μονάδα «Camper» δημιουργείται χώρος διανυκτέρευσης δύο ατόμων, με τη μονάδα «Fashion» το πίσω μέρος αποκτά κουπέ όψη για κομψή αστική μετακίνηση, ενώ με τη μονάδα «Rescue» το όχημα μετατρέπεται σε μέσο διάσωσης που μπορεί να έχει πρόσβαση σε δύσβατα σημεία.
 

Palette

Το Palette αποτελεί μια νέα πρόταση στην ειδική κατηγορία των ιαπωνικών minicars. Στόχος του είναι να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή πρακτικότητα, κυρίως σε νέους γονείς με μικρά παιδιά, των οποίων οι μεταφορικές ανάγκες είναι άφθονες. Το Palette διαθέτει ένα ιδιαίτερα ψηλό αμάξωμα, που μπορεί να φιλοξενήσει με ευκολία τέσσερα άτομα και πλήθος αποσκευών. Το χαμηλό του πάτωμα είναι εντελώς επίπεδο, ενώ οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες και αφήνουν ένα τεράστιο άνοιγμα που καθιστά πανεύκολη την πρόσβαση στο πίσω κάθισμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ