top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η νέα Porsche Panamera (video)

Η γερμανική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα ένα teaser βίντεο της νέας Panamera. Καθώς και μια «σκοτεινή» αλλά αρκούντως ενδεικτική του… κλίματος φωτογραφία του πίσω μέρους του αμαξώματός της.

Σχεδιαστικά, όπως αποκαλύπτουν και αρκετές «κατασκοπευτικές» της φωτογραφίες, η νέα Porsche Panamera θα διαθέτει, ειδικά στο εμπρός μέρος αρκετές επιρροές από τη νέα 718 Boxster, ενώ στο πλάι, οι σχεδιαστές φαίνεται να επέλεξαν πιο αδρές, σε σχέση με το παρελθόν, γραμμές. Αναβαθμισμένο αναμένεται να είναι και το εσωτερικό, το οποίο θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από εκείνο της νέας 911.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα Porsche Panamera θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα MSB των Γερμανών, η οποία επιτρέπει την υιοθέτηση και υβριδικών συστημάτων κίνησης. Από το λανσάρισμά της, ωστόσο, η νέα λιμουζίνα των Γερμανών θα είναι διαθέσιμη με μια ανανεωμένη γκάμα 8κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων, με τους τελευταίους να περιλαμβάνουν στο… παλμαρέ τους και μια δανεική από την Audi έκδοση ντίζελ.

Από εκεί και πέρα, το νέο πλαίσιο αναμένεται να διαθέτει αρκετά «προηγμένα» υλικά, όπως το αλουμίνιο και το μαγνήσιο, προκειμένου το συνολικό βάρος να συγκρατηθεί ανάμεσα στα 1.800 και 1.900 κιλά (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού). Και όλα αυτά, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος, οι οποίες έχουν ως σημείο αναφοράς τη διεύρυνση του μεταξονίου προς όφελος των διαθέσιμων χώρων στο εσωτερικό.

Η σημαντικότερη ενδεχομένως είδηση είναι αυτή που αφορά sτους επερχόμενους τύπους αμαξώματος του γερμανικού μοντέλου. Εκτός από την 5θυρη, η νέα Panamera θα είναι διαθέσιμη και σε έκδοση shooting brake, ενώ δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να δούμε μια «ανοιχτή» καθώς και μια δίπορτη παραλλαγή της._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ