top icon
Επικαιρότητα

Στην παραγωγή το VW του 1 λίτρου

Εντός του 2010 αναμένεται να βγει τελικά στην παραγωγή, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, το νέο όχημα «ενός λίτρου» της VW. Οι Γερμανοί είχαν σχεδιάσει εδώ και έξι χρόνια το σχετικό πρωτότυπο μοντέλο, από τότε όμως είχαν ξεκαθαρίσει ότι μία έκδοση παραγωγής δε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το 2012. Ο λόγος ήταν το αυξημένο κόστος των υλικών και ειδικότερα των ανθρακονημάτων, το οποίο μέχρι τότε υπολογιζόταν να είχε πέσει από τα 35.000 στα 5.000 ευρώ.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν και σε δυο περίπου χρόνια από σήμερα αναμένεται να δούμε στους δρόμους ένα νέο γερμανικό μοντέλο, το βασικότερο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η εντυπωσιακά περιορισμένη του κατανάλωση. Το αυτοκίνητο χρειάζεται περί τα 0,83 λίτρα/100 χλμ, αριθμός που μοιάζει απίστευτος, αν αναλογιστούμε τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου.

Η έκδοση παραγωγής θα θυμίζει αρκετά την εικονιζόμενη πρωτότυπη εκδοχή, διατηρώντας τόσο την ασυνήθιστη διάταξη της 1+1 θέσης, με το συνοδηγό να βρίσκεται πίσω από τον οδηγό, όσο και το ιδιαίτερο άνοιγμα της πόρτας, προς τα πάνω. Το βάρος του αυτοκινήτου υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά ελαφρώς τα 300 κιλά του πρωτότυπου, αφού οι Γερμανοί έπρεπε να προσθέσουν και μια σειρά από εξοπλισμό ασφαλείας. Μεταξύ άλλων το αυτοκίνητο θα φέρει ABS, ESP,  αερόσακο οδηγού, σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, τύπου μοτοσικλέτας, αλλά και φωτιστικά σώματα τύπου LED.

Επιπλέον, αλλαγές αναμένονται και στο μηχανικό σύνολο, το οποίο φαίνεται τελικά πως θα είναι δικύλινδρο, τούρμπο ντίζελ. Άγνωστο είναι και το κόστος του αυτοκινήτου, αν και οι φήμες το θέλουν να κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ