top icon
Επικαιρότητα

Συμβιβασμός ύψους 14,7 δις $ για το dieselgate

Και όλα αυτά, αποκλειστικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Οι αμερικάνικες αρχές ήρθαν τελικά σε συμβιβασμό με την VW, εννέα σχεδόν μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του γνωστού σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων σε μια πλειάδα πετρελαιοκίνητων μοντέλων της. Αναλυτικότερα, η VW συμφώνησε να αγοράσει τα επίμαχα μοντέλα από τους πελάτες της πληρώνοντας ταυτόχρονα σε κάθε έναν από αυτούς αποζημιώσεις που φτάνουν ανά περίπτωση έως και τα 10.000 $.

Ωστόσο, εικάζεται πως οι τελευταίοι θα προχωρήσουν μέσα στους προσεχείς μήνες σε «ανεξάρτητες» μηνύσεις διεκδικώντας από τον Γερμανό κατασκευαστή ακόμα πιο υψηλές αποζημιώσεις.

Ο εν λόγω συμβιβασμός, ο οποίος κοστολογείται αυτή τη στιγμή στα 14,7 δις $, μένει να επικυρωθεί και επίσημα από την αμερικάνικη δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, η VW δεν θα αγοράσει τα επίμαχα οχήματα στις τρέχουσες τιμές, αλλά σε εκείνες που ίσχυαν πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπολογίζεται πως μέσα στο τελευταίο αυτό 9μηνο, οι υπολειμματικές αξίες των συγκεκριμένων μοντέλων μειώθηκαν για κάθε μοντέλο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έως και 2.500 $.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η VW συνεχίζει να βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα στη γηραιά ήπειρο, μιας και οι ιθύνοντες της αρνούνται να προβούν σε αντίστοιχες «κινήσεις» και για τους εν Ευρώπη ιδιοκτήτες των επίμαχων πετρελαιοκίνητων μοντέλων της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ