top icon
Επικαιρότητα

Τα νέα safety cars της BMW M για το MotoGP

Η BMW M παρουσίασε τον στόλο των αυτοκινήτων που θα υποτρίξουν φέτος το MotoGP, η αυλαία του οποίου ανοίγει φέτος στο Losail του Κατάρ, στις 28 Μαρτίου.

Αποτελώντας… πάγιο συνεργάτη του θεσμού από το 1999, η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέες M3 Sedan, M4 Coupe και M5 CS θα είναι τα τρία νέα safety cars που θα δώσουν το «παρών» από τον πρώτο κιόλας γύρο του MotoGP για το 2021, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου στο Losail του Κατάρ.

BMW M - MotoGP

Από τον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα του θεσμού – και τρίτο κατά σειρά για φέτος – που θα διεξαχθεί στο Portimao της Πορτογαλίας, η «αρμάδα» των BMW M Cars θα ενισχυθεί με δύο ακόμα safety cars, τις M8 Competition Coupe και M8 Competition Gran Coupe, ενώ διακριτή θα είναι και η παρουσία του Medical Car, που για την περίσταση θα είναι μια X5 M.

BMW M - MotoGP

Σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής, τα αυτοκίνητα της BMW M που θα δώσουν το «παρών» φέτος στις πίστες του MotoGP διαθέτουν ελάχιστες τροποποιήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα χαρακτηριστικά φώτα οροφής, τα άγκιστρα ασφάλισης/απασφάλισης στο καπό, ο διακόπτης διακοπής της παροχής ρεύματος κ.α. Επίσης, το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί από την M4 Competition Coupe, με μία ζώνη 4 σημείων για τον οδηγό και έναν αγωνιστικό κλωβό ασφαλείας να πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό του γερμανικού κουπέ. Την ίδια στιγμή, για τις M3 και M4, η BMW M έχει επέμβει… διακριτικά στο σύστημα εξαγωγής του 6κύλινδρου κινητήρα. 

BMW M - MotoGP

Η BMW M ακολουθεί μια νέα προσέγγιση στα χρώματα των αυτοκινήτων ασφαλείας του 2021. Αντί αυτά να εμφανίζονται με τους κλασσικούς αγωνιστικούς χρωματισμούς της BMW Μ, τα φετινά safety cars κοσμούνται με χρώματα που συναντάμε στα μοντέλα παραγωγής – συγκεκριμένα, η M3 Competition Sedan Safety Car είναι βαμμένη στο χρωματισμό Frozen Grey Dark Metallic, η M4 Competition Coupe Safety Car στο Sao Paiolo Yellow και η M5 CS στο Frozen Deep Green Metallic.

Η γκάμα των «υποστηρικτικών» οχημάτων που παρέχει ο Βαυαρός κατασκευαστής στο MotoGP περιλαμβάνει επίσης και μια πρόταση από τον κόσμο των δύο τροχών – και για την περίσταση μια BMW M 1000 RR.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ