top icon
Επικαιρότητα

To μοναδικό Skoda Mountiaq

Οι σπουδαστές του Skoda Vocational School κατασκεύασαν το Mountiaq, ένα μοναδικό – στην κυριολεξία – pick up μοντέλο που βασίζεται στο δημοφιλές Kodiaq.

Το πρωτότυπο Mountiaq αποτελεί την έκτη κατά σειρά δημιουργία των σπουδαστών του Skoda Vocational School που έχει την έδρα του στην Mlavda Bolaslev της Τσεχίας. Αυτή τη φορά, το εγχείρημα των 35 στο σύνολο ατόμων – ανάμεσά τους και 6 γυναίκες – που ενεπλάκησαν στο νέο αυτό project αφορά στη δημιουργία ενός pick-up μοντέλου, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως «μαγιά» το γνωστό και μη εξαιρετέο Skoda Kodiaq. Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, οι μαθητευόμενοι του Skoda Vocational School επένδυσαν για την ολοκλήρωση του Moutnaq οκτώ στο σύνολο μήνες και τουλάχιστον 2.000 ώρες εργασίας.

«Το όνομα Mountiaq μεταφέρει τέλεια την αίσθηση περιπέτειας και τις μοναδικές ιδιότητες εκτός δρόμου του δυναμικού αυτού pick-up», δηλώνουν οι εκπαιδευόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές ηλικίας από 17 και 20 ετών ξεκίνησαν να εργάζονται «πάνω» στο Mountiaq υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους τον Σεπτέμβριο του 2018. Το πρώτο βήμα της προσπάθειάς τους συνίστατο στην ενίσχυση του «σώματος» του Kodiaq πριν την αφαίρεση της οροφής του, καθώς και στη μείωση του μεγέθους των εμπρός θυρών, οι οποίες όμως είναι πλατύτερες από εκείνες του μοντέλου-δότη. Οι μαθητευόμενοι ανέπτυξαν επίσης μια ειδική βάση για το σύστημα ρυμούλκησης στο εμπρός μέρος της κατασκευής που θα είναι σε θέση να αντέξει τις τεράστιες πιέσεις που θα βιώνει το αυτοκίνητο στην off-road χρήση. Επίσης, ο ανασχεδιασμός των προφυλακτήρων και κυρίως η ενσωμάτωση μιας πλήρως λειτουργικής πόρτας στο πίσω μέρος αποτέλεσαν σημαντικές προκλήσεις, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας ευρύχωρης καρότσας, με κρυφό αποθηκευτικό χώρο και ανεξάρτητο φωτισμό.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη χρηστικότητα στις εκτός δρόμου διαδρομές, οι μαθητευόμενοι αύξησαν την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος σχεδόν κατά 10 εκ. σε σχέση με εκείνο της έκδοσης Scout τοποθετώντας παράλληλα μεγαλύτερους τροχούς και off-road ελαστικά. Το μεταξόνιο του Skoda Mountiaq είναι 2.788 χλστ, το μήκος 4,999 μ. , το πλάτος 2,005 μ. και το ύψος 1,71 μ. Όπως ανακοινώνουν οι Τσέχοι, το συνολικό βάρος της ιδιαίτερη ατής κατασκευής ανέρχεται στα 2.450 κιλά. Για την περίσταση, την κίνηση παρέχει ο 2λιτρος TSI κινητήρας της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 190 ίππους.

Θυμίζουμε πως το 2014, η ομάδα των τότε νεαρών σπουδαστών του Skoda Vocational School έφερε στο φως το Citijet, ένα «μικρό» αυτοκίνητο πόλης που βασίζονταν στο Citigo, το 2015 το Funstar, με άλλα λόγια, την pick-up έκδοση του Fabia, το 2016 το Atero, ένα Rapid Spaceback με κουπέ χαρακτηριστικά, το 2017 το Element, ένα ηλεκτρικό Citigo με χαρακτήρα… buggy και πέρσι το Sunroq, ένα Karoq με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ