top icon
Επικαιρότητα

Value Up: Η entry level πρόταση της Renault

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Renault έχει ήδη έτοιμο ένα καινοτομικό, σε τεχνολογία και σχεδιασμό, πειραματικό μοντέλο που κατατάσσεται στη καρδιά της σούπερ μίνι κατηγορίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Renault έχει ήδη έτοιμο ένα καινοτομικό, σε τεχνολογία και σχεδιασμό, πειραματικό μοντέλο που κατατάσσεται στη καρδιά της σούπερ μίνι κατηγορίας.

Για τους πάντοτε… ανήσυχους σχεδιαστές και μηχανικούς της Renault, αυτή τη φορά, στόχος τους ήταν η κατασκευή ενός αυτοκινήτου μικρότερου του Clio, με χαμηλό κατασκευαστικό κόστος, περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας και, εν γένει, πολύ πιο προηγμένο σε τεχνολογία εσωτερικό από τα… συνηθισμένα σούπερ μίνι μοντέλα. Το Value Up, όπως ονομάζεται το πειραματικό αυτό μοντέλο, το οποίο και παρουσιάστηκε με μέγιστη μυστικότητα σε συγκεκριμένο κοινό στις εγκαταστάσεις της Renault στο Παρίσι, θα ζυγίζει λιγότερο λίγο παραπάνω από 800 κιλά, θα εκπέμπει λιγότερα από 100 gr διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χλμ. και περί τα 45 gr στην υβριδική του εκδοχή, αμφότερες υιοθετώντας ένα σύστημα μετάδοσης που θα αποτελείται από ένα «βασικό» χειροκίνητο κιβώτιο. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, κάτω από το καπό του συναντάμε έναν 3κύλινδρο 1.000αρη βενζινοκινητήρα, ενώ το συνολικό μήκος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 3,8 μ.

Στις καινοτομίες του Value Up περιλαμβάνονται το μονοκόμματο εμπρός κάθισμα αλλά και η χρήση «φυσικών» υλικών στο εσωτερικό του, όπως το ξύλο και το μπαμπού. Από εκεί και πέρα, σημείο αναφοράς αναμένεται να είναι το… φουλ ψηφιακό ταμπλό, το οποίο αποτελείται από δύο οθόνες LCD διαμέτρου 7 ιντσών, μία στη θέση του κλασσικού πίνακα οργάνων και μια δεξιά του, ακριβώς δίπλα στο τιμόνι. Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό του Value Up συναντάμε δύο ακόμα οθόνες διαμέτρου 15,9 ιντσών, τοποθετημένες η μία κάτω από την άλλη σε μια διάταξη που παραπέμπει άμεσα σε εκείνη του ηλεκτρικού Tesla Model S. Μέσω των οθονών αυτών, οι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως όλες τις λειτουργίες του οχήματος, να παρακολουθούν ταινίες ή video μέσω του διαδικτύου, ενώ ένα ειδικό ηλεκτρονικό… φίλτρο θα εμποδίζει τον οδηγό από το να παρακολουθεί το περιεχόμενο που προβάλλεται σε αυτές!

Σχεδιαστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Value Up θυμίζει αρκετά σε αναλογίες το Renault 5, χάρη στους ιδιαίτερα συμπαγείς προβόλους του. Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως, προς το παρόν τουλάχιστον, το Value Up αποτελεί ένα «εσωτερικό» προϊόν για τη Renault, ή αν προτιμάτε, μία σχεδιαστική και τεχνολογική για τη ίδια σπουδή, που δεν αντιπροσωπεύει κάποιο επερχόμενο μοντέλο στη γκάμα της. Το βέβαιο, πάντως, είναι πως στο εγγύς μέλλον το Value Up ua δει το φως της δημοσιότητας με στόχο να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του κοινού ως προς τις επιμέρους τεχνολογίες και λύσεις που προτάσσει._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ