top icon
Επικαιρότητα

Το VAR μπαίνει στις ζωές των οδηγών της Αγγλίας

Στο Λονδίνο η Βρετανική αστυνομία θα χρησιμοποιεί το VAR (Video Assistant Referee) με στόχο να καταπολεμήσει το παράνομο παρκάρισμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το VAR ή Video Assistant Referee, δεν είναι κάτι καινούργιο ως ιδέα αφού εφαρμόζεται συστηματικά εδώ και χρόνια τόσο σε αγώνες τένις όσο και σε αγώνες μπάσκετ. Ωστόσο η εμφάνιση του στο δημοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου το 2018 το έκανε παγκοσμίως γνωστό καθώς άλλαξε μια για πάντα το άθλημα όπως το γνωρίζαμε.

Πως όμως το VAR σχετίζεται με την αυτοκίνηση; Πριν από μερικές ημέρες η αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση στον αγώνα Ιαπωνίας-Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, έκανε την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας να σκεφτεί έναν νέο τρόπο επιβολής προστίμων για το παράνομο παρκάρισμα.

VAR

Η Scotland Yard η οποία από ότι φαίνεται λατρεύει το ποδόσφαιρο και όχι άδικα θα είναι η πρώτη που θα φέρει το σύστημα VAR ή Video Assistant Referee στους δρόμους του Λονδίνου. Πρώτος στόχος για την Βρετανική αστυνομία είναι να μειώσει το φαινόμενο του παράνομου παρκαρίσματος.

Με το VAR, οι αστυνομικοί της τροχαίας του Λονδίνου θα μπορούν να καθορίζουν με μικροσκοπική ακρίβεια αν κάποιος έχει παρκάρει στις διπλές κίτρινες γραμμές. Οι τροχονόμοι δεν θα έχουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες στις τσέπες τους αλλά μπλοκάκια κλήσεων τα οποία θα έχουν τα ονόματα όσων παρανομούν.

VAR

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών αρχών, η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να αλλάξει κατά πολύ τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους. Αναφορικά με την χρήση του VAR αρχικά στο παράνομο παρκάρισμα ο εκπρόσωπος της Βρετανικής αστυνομίας δήλωσε πως: “Οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα είναι η κύρια αιτία διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και οδηγών, πάντα βρίσκουν δικαιολογίες όπως ήμουν παρκαρισμένος πέντε λεπτά ή είχα κάποιο πρόβλημα υγείας”, με τη χρήση του VAR αυτό πλέον δεν θα υπάρχει, αν είσαι παράνομα παρκαρισμένος τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται.

VAR

Ωστόσο μετά από αυτή την απόφαση της Βρετανικής αστυνομίας, υπάρχουν και αυτοί που ανησυχούν ότι τυχόν προκαταλήψεις που μεταφέρονται από το ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στους οδηγούς. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν το VAR (Video Assistant Referee) θα βρει τη θέση του και εκτός αθλητισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: FIFA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VAR
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ