top icon
Επικαιρότητα

Vision X, τo νέο υβριδικό baby SUV της Skoda

Σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα, η Skoda θα παρουσιάσει την πρωτότυπη μορφή ενός μικρού και υβριδικού, για την περίσταση, SUV μοντέλου που στο εγγύς μέλλον αναμένεται να ενταχθεί… κανονικά στη γκάμα της τσέχικης εταιρείας.

Μετά τα «μεγάλα» Karoq και Kodiaq, η Skoda προετοιμάζει το έδαφος για ένα ακόμα SUV μοντέλο που θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από το πρώτο. Ακριβώς όπως συνέβη και στην περίπτωση της Seat με το Ateca και το νέο Arona. Για… ορεκτικό, η Τσέχικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στις αρχές του επόμενους κιόλας μήνα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο Vision X, ένα αυτοκίνητο το οποίο θα καταδεικνύει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας ενσωματώνοντας την ίδια στιγμή μια σειρά από «καθαρές» τεχνολογίες που θα δούμε να υιοθετούνται από το 2019 και μετά. Προς το παρόν, όμως, η Skoda δεν αποκαλύπτει στοιχεία που αφορούν την κινητήρια μονάδα του πρωτοτύπου περιοριζόμενη απλώς στη γενική αναφορά περί υβριδικής τεχνολογίας.

Σχεδιαστικά, σημείο αναφοράς στο πρωτότυπο Vision X αποτελούν οι τροχοί των 20 ιντσών, αλλά και η διαμόρφωση δύο επιπέδων στα εμπρός φωτιστικά σώματα. Δομικά, πάντως, η έκδοση παραγωγής θα «πατά» όχι στην υφιστάμενη μορφή του δαπέδου την οποία χρησιμοποιεί σήμερα το Fabia, αλλά στη γνώριμη από τα υπόλοιπα «μικρά» μοντέλα του Ομίλου VW πλατφόρμα MQB A0, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα T-Roc και Arona. Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με το Vision X, η Skoda θα παρουσιάσει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου την ανανεωμένη (βλ. facelift) εκδοχή του Fabia. Περισσότερα για αυτή μπορείτε να διαβάσετε, εδώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ