top icon
Επικαιρότητα

H καρέκλα της VW που μπορεί να οδηγηθεί

Η VW κατασκεύασε μια μηχανοκίνητη καρέκλα γραφείου, η οποία περιλαμβάνει εξοπλισμό που θα ζήλευαν πολλά μοντέλα παραγωγής.

Αν νομίζετε πως έχετε στην κατοχή σας μια κομψή και σύγχρονη καρέκλα γραφείου τότε κάνετε λάθος! Οι άνθρωποι της VW στη Νορβηγία βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία μηχανοκίνητη, θερμαινόμενη καρέκλα γραφείου με προβολείς, στερεοφωνικό, κάμερα ασφαλείας και πολλά ακόμη τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

VW

Το προϊόν της Volkswagen Commercial Vehicles στη Νορβηγία, έχει ονομασία “The Chair” (η καρέκλα) και είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την VW εάν θέλετε να είστε ο ταχύτερος και ο πιο εξελιγμένος εργαζόμενος στο γραφείο. Η καρέκλα της VW έχει τελική ταχύτητα 19 χλμ./ώρα χάρη σε έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω μπροστινούς μεγάλους τροχούς. Οι τροχοί αλουμινίου τεσσάρων ιντσών ελέγχουν επίσης το τιμόνι.

VW

Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία ο χρήστης της καρέκλας θα έχει στη διάθεση του αυτονομία 12 χιλιομέτρων. Αυτά τα χιλιόμετρα φτάνουν με το παραπάνω για να καλύψουν τα ταξίδια μέσα στο γραφείο καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας. Μόλις ο χρήστης εγκατασταθεί στο κάθισμα και προσδεθεί (φυσικά υπάρχει ζώνη ασφαλείας) στην καρέκλα της VW τότε έχει στη διάθεση του μια πληθώρα επιλογών.

VW

Οι προβολείς LED και οι ταινίες φωτισμού λάμπουν μέσα στους σκοτεινούς διαδρόμους, ενώ μια κόρνα προειδοποιεί τους απρόσεκτους συναδέλφους που ενδέχεται να πηγαίνουν προς στον ψύκτη νερού. Αν πάλι η κόρνα δεν βοηθήσει τότε ο στερεοφωνικός ήχος θα κάνει την δουλειά.

VW

Σε περιπτώσεις που η μουσική αρέσει στο προσωπικό του γραφείου, η καρέκλα διαθέτει επίσης φώτα πάρτι που αναβοσβήνουν. Μέσα σε όλα αυτά, ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κρατά ενήμερο τον χρήστη για το τι συμβαίνει με την καρέκλα. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει αισθητήρες 360 μοιρών και μια εφεδρική κάμερα.

Δείτε το βίντεο της VW

Δυστυχώς οι φανατικοί φίλοι της VW αλλά και όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν την συγκεκριμένη καρέκλα θα απογοητευτούν, καθώς ο λόγος δημιουργίας της εν λόγω καρέκλας ήταν η προώθηση των επαγγελματικών οχημάτων της γερμανικής φίρμας. Ωστόσο θα πρέπει να ομολογήσουμε πως η καρέκλα της VW μας έβαλε σε πειρασμό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/VIDEO: VW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ